Pereiti į pagrindinį turinį

Už ką gydytojai prilyginami dievams?

2016-04-19 15:26

Nuoširdumas, profesionalumas, konsultavimas neskaičiuojant laiko yra tos savybės, kurias gydytojų pacientai vertina labiausiai. Ir tuomet jie negaili dėkingumo žodžių sveikatos ir gyvybės gelbėtojams.

Shutterstock nuotr.

Su Motinos diena

"Noriu jums padėkoti už Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimus. Man jie asocijuojasi su artėjančia Motinos diena. Juk tada net vaikai paklydėliai prisimena savo mamas, grįžta jas apkabinti, pabučiuoti ir padėkoti. Taip ir mes, ligoniai, paskelbus tokius rinkimus norime padėkoti savo gydytojams", – rašo "Kauno dienos" skaitytoja Gitana Gervienė.

Savo laiške ji pasakoja, kaip praėjusių metų pradžioje jos tėčiui, kuris buvo tarsi šeimos ąžuolas, tryškęs entuziazmu, nenustygstantis vietoje visuomenininkas, anūkų autoritetas ir šviesulys, diagnozuota reta lėtinė kraujo liga.

"Sutrikimas šeimoje, žemės slydimas iš po kojų ir panašūs jausmai apėmė mus, visus artimuosius. Ta pikta liga neaplenkė žmogaus, kuris visiems mums labai reikalingas ir mylimas. Tikrai drąsiai galiu teigti, kad tikėjimo, pasitikėjimo ir vilties mums sugebėjo įteigti tik nuostabioji Kauno klinikų gydytoja hematologė Eglė Simaškienė. Ji dar jauna, bet labai greitai ir tiksliai sugebėjo nustatyti diagnozę, paskirti gydymą. Ji savo pacientams – ne tik gydytoja hematologė, ji – ir psichologė. Mes ją vadiname gydytoja Eglute. Netausojanti laiko bendravimui, paaiškinimui, supažindindama su kiekvienu kitu žingsniu, ji veda mus į priekį. Tai gydytoja, kuri šiuo metu mums yra Dievas, nes Dievas – tai tikėjimas, o mes šia gydytoja tikime", – taip G.Gervienė pasakoja apie savo tėčio gydytoją.

Susirgus vėžiu

Miela skaityti laiškus, kuriuose dėkojama gydytojams. Šįkart daug pačių gražiausių atsiliepimų – apie gydytojus onkologus. Jų gydomos ligos išties labai sunkios ir grėsmingos. Akivaizdu, kad susidūrę su jomis gydytojus vertiname dar labiau. O gal jie, matydami ypač sunkias ligonių kančias, išties yra nuoširdesni?

Štai dienraščio skaitytoja Augustė Dilytė nuoširdžiausiu vadina Kauno klinikų gydytoją onkologą chemoterapeutą Domą Vaitiekų.

"Šis gydytojas nuo pat mano gydymo pradžios buvo toks, kokio linkėčiau kiekvienam sutrikusiam, nežinomybėje dėl ligos besiblaškančiam žmogui. Jis visada atsako į visus rūpimus klausimus, randa laiko net ir sunkiausiomis, darbo kupinomis  dienomis užeiti bent trumpam paklausti, kaip ligonis jaučiasi, išsklaidyti jo abejones", – tvirtina D.Vaitiekaus pacientė.

Anot jos, tai gydytojas profesionalas, savo sritimi besidomintis ir žinias gilinantis ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

"Pažintis su D.Vaitiekumi mane privertė atsikratyti neteisingos nuomonės apie daugelį gydytojų, kuri buvo sudaryta visuomenės. Nuoširdus bendravimas, informatyvi gydymo eiga, atvirumas, nesuvaidinta šypsena po sunkios darbo dienos padeda sveikti. Susipažinusi su šiuo gydytoju aš supratau, kad pati norėčiau gelbėti gyvybes ar bent prisidėti prie to, mokytis ir dirbti taip, kad kuo daugiau sergančių žmonių pasijustų, kaip jaučiuosi aš, svarbūs ir pajėgūs kovoti su sunkiomis, retomis ligomis", – tokių svarių argumentų pateikia A.Dilytė.

Iš Vilniaus į Kauną

Kita mūsų skaitytoja tvirtina, kad pati geriausia gydytoja yra ginekologė Dovilė Paulauskienė, dirbanti Kauno onkologijos ligoninėje.

"Nuoširdesnės, rūpestingesnės, pozityvesnės gydytojos nebuvau sutikusi", – teigia skaitytoja Irma Meškauskaitė.

Ginekologai yra tie specialistai, pas kuriuos eiti nėra didelis malonumas. Tačiau kai tenka, gydytojo nuoširdumas pacientes stiprina ir drąsina, padeda atsikratyti įtampos. Kaune yra daug puikių šios srities specialistų, kurie turi pacientų ne tik iš Kauno. Štai pas jaunų tėvelių mylimą gydytoją Tomą Biržietį gimdyti atvyksta moterys ir iš kitų šalies miestų, taip pat – ir Vilniaus.

 

"Čia gimė mūsų dukra, o dabar – sūnus. Mes atvykome į Kauno klinikas todėl, kad čia dirba puikūs specialistai, taikomi natūralūs gimdymo metodai", – pasakoja vilniečių šeima.

Jauni tėveliai tvirtino, kad jie laimingi sutikę gydytoją T.Biržietį, kuris yra labai profesionalus ir nuoširdus.

Su didžiausia pagarba

"Esu iš Kaišiadorių rajono. Su gydytojų siuntimu patekau pas Kauno klinikose dirbantį gydytoją ginekologą Saulių Paškauską. Pabendravusi su juo, išklausiusi jo nuomonę ir rekomendacijas buvau maloniai nustebinta, kad yra tokių profesionalių gydytojų. Jis dar jaunas, bet žinių bagažas labai didelis, o bendraujant nuramina psichologiškai. Sprendžiant mano problemas apie hiperplaziją jo skirtas gydymas rezultatus davė per minimalų gydymo laiką. Šis gydytojas darbo valandų neskaičiuoja, su ligoniu kalbasi kaip su artimu ar senu pažįstamu", – žavisi kaišiadorietė Irena Karpavičienė.

Ir priduria, kad laukdama prie šio gydytojo kabineto ir pasikalbėjusi su kitomis moterimis neišgirdo nė vienos neigiamos ar abejones keliančios nuomonės.

"Tai gydytojas iš didžiosios raidės", – apibendrina I.Karpavičienė.

Skaitytoja Ilona Budaitė giria gydytoją ginekologę Laurą Malakauskienę, dirbančią Kauno klinikose.

"Tokia ir turi būti ginekologijos srityje dirbanti gydytoja: nuoširdi, profesionali, visada besišypsanti. Besilaukiančios mamos yra jautrios ir reikalaujančios daug dėmesio, todėl ginekologas turi būti ne tik puikus savo srities specialistas, bet ir psichologas. Dar kartą ačiū už sūnelio gimimą ir priežiūrą", – rašo I.Budaitė.

Arčiausiai ir dažniausiai

Šeimos gydytojai savo pacientų sveikata rūpinasi bene pirmieji. Į juos kreipiamasi dėl įvairiausių negalavimų, vos pajutus ligos požymius. Neretai net ir neprireikia specialisto pagalbos. Natūralu, kad renkant nuoširdžiausią Kauno gydytoją yra tokių, kuriems, dirbantiems pirminėje grandyje, negailima gražių žodžių.

"Perskaitę straipsnį "Užklupus sunkai ligai medikai vertinami kitaip", apsidžiaugėme radę gražų atsiliepimą apie Dainavos poliklinikos Petrašiūnų pirminės sveikatos priežiūros centre dirbančią šeimos gydytoją Rūtą Koretkienę. Mes, gydytojos R.Koretkienės pacientai, Elizaveta Pastuchova, Raisa Valiūnienė, Fektija Lebedeva, Lidija Šumskienė, Tatjanos Samulevičienės, Žanetos Šumskienės, Daivos Lazauskienės šeimos, pritariame, kad mūsų šeimos gydytoja R.Koretkienė – nuostabus žmogus, kompetentinga, geranoriška specialistė. Gydytoja nėra biurokratė, todėl visada malonu su ja bendrauti, išsakyti savo negalavimus – ji tiesiog Dievo siųsta", – rašoma dar viename laiške.

Virginijos Sacevičienės šeima už nuoširdumą giria "A klinikos" šeimos gydytoją pediatrę Rūtelę Kalasūnienę.

"Tai nuolat tobulinanti savo žinias, besidominti medicinos naujovėmis, kelianti savo profesinę kvalifikaciją gydytoja. Džiaugiamės, kad esame jos pacientai", – tvirtina V.Sacevičienė.

Apie "A klinikoje" dirbančią šeimos gydytoją Irmą Vitkauskienę pasakojama, kad ji labai nuoširdus, paprastas, šiltas žmogus ir puiki gydytojs.

"Priima ir iš anksto neužsiregistravusius pacientus, neskaičiuodama darbo krūvio ar pasibaigusio darbo laiko. Visada atsiliepia asmeniniu telefonu po darbo valandų ar savaitgaliais. Tai gydytoja, į kurią galima kreiptis ištikus bet kokiai sveikatos bėdai", – pasakoja Eglė Balčiūnienė.

Per dešimt metų

Ramutė Rudvilaitienė nuoširdžiausia vadina Saulės šeimos medicinos centro gydytoją Jūratę Randakevičienę. Jos pacientais yra keturios vienos šeimos kartos, kurių vyriausiajam – 90 metų, jauniausiajam – ketveri.

Jadvyga Aldona Ragelienė nuoširdžiausių gydytojų vardą skiria "Ave Vita" klinikos šeimos gydytojai Raimondai Užkuraitytei ir kardiologei Rimai Braukylienei, o cukriniu diabetu serganti Stefanija Laukaitienė – Šilainių poliklinikos Aleksoto filiale dirbančiai gydytojai endokrinologei Daliai Daukšienei.

"Pas šią nuostabią savo darbui pasiaukojusią gydytoją lankausi daugiau nei dešimt metų, kai ji diagnozavo man šią ligą. Per tą laiką nė karto neišėjau namo, tinkamai neapžiūrėta, neišklausyta, nepadrąsinta ir nepamokyta, kaip gyventi toliau", – džiaugiasi S.Laukaitienė.

O kaunietė Janina Vitkauskienė tvirtina, kad nuoširdžiausia gydytoja yra Dainavos poliklinikos endokrinologė Lina Radzevičienė.

Reabilitacija taip pat gydo

Respublikinės Kauno ligoninės Reabilitacijos klinikoje ligoniai jaučiasi kaip darnioje šeimoje. Čia, tikina dar vieno laiško autorė, labai malonu ir tvarkinga aplinka. Klinikos vadovė Daiva Požėrienė niekada nelieka abejinga pacientams, labai jautriai reaguoja į jų skausmą, kančias.

"Gydytoja D.Požerienė – tarsi neišsenkantis šaltinis, prie kurio galima priklaupti, nusimesti negalią, skausmą. Ji rūpestingai paglosto insultą patyrusių ligonių nevaldomas rankas, nušluosto ašaras, padrąsina geru žodžiu, pataiso patalynę. Gydytojos susikaupusiame veide matomas ryžtas įveikti ligą. Stebėjau, kaip ši specialistė džiaugėsi naujai gautais kompiuteriniais žaidimais, kurie taikomi ir garbaus amžiaus pacientų reablitacijai", – pasakoja Laima Bukelienė, dažnai lankiusi šiame skyriuje gydytą giminaitį.

 

Lina Sabeckienė nuoširdžiausia ir rūpestingiausia gydytoja vadina taip pat Respublikinės Kauno ligoninės Nervų ligų skyriaus vedėją Aistę Čikotienę. Jos pacientė tvirtina gydytojos dėka po ligos sutvirtėjusi ne tik fiziškai, bet ir emociškai.

"Ši gydytoja dėl savo pacientų labai stengiasi, kai tyrimų rodikliai nėra geri, tai pasako atsargiai, kad nesukeltų streso. Aistė Čikotienė dirba tikrai iš pašaukimo, turi tam Dievo dovaną. Tai pavyzdys kitiems gydytojams", – rašo L.Sabeckienė.

Kaunietis Gintautas Ramanavičius už profesionalumą ir nuoširdumą dėkingas Kauno klinikų gydytojams Sauliui Pampikui ir Igoriui Tokeriui. Pastarasis yra chirurgas, gali būti jautrūs.

Kur ir kaip siūlyti

Kandidatus Nuoširdžiausio gydytojo rinkimams siūlykite adresais: I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba e.paštu [email protected], arba komentaruose prie informacijos apie rinkimus portale kauno.diena.lt.

Prašome nurodyti gydytojo vardą, pavardę, specializaciją ir gydymo įstaigą, kurioje jis dirba, siūlymą pagrįsti konkrečiais argumentais, kodėl, jūsų nuomone, šis gydytojas yra nuoširdžiausias.

Po pasiūlymu prašome nurodyti savo vardą ir pavardę.

Vieną gydytoją iš vieno IP adreso galima siūlyti tik vieną kartą.

Pasiūlymų lauksime iki balandžio 23 d.

Rinkimų nugalėtojas bus paskelbtas balandžio 27-ąją Medicinos darbuotojų dienos šventėje ir portale kauno.diena.lt bei balandžio 28 d. dienraštyje "Kauno diena".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų