Po patikrinimų kulinarijos cechus turėjo uždaryti bendrovei „Palink“ priklausanti „Iki“ parduotuvė, esanti V.Lukšio gatvėje 60, bei „Rimi“, esantis Islandijos plente 32.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba teigimu, šiuose prekybos centruose esantys kulinarijos cechai neatitinka nustatytų reikalavimų ir nuo sausio 26 dienos turėjo būti uždaryti.
Maisto tvarkymo cechuose buvo nustatyti panašūs pažeidimai: maisto produktai, skirti tiesioginiam vartojimui ir žaliavos nešami per tą pačią patalpą, koridorių; iš žaliavos šaldymo kameros patenkama tiesiai į pagamintų produktų gamybines patalpas.
Žuvų žaliavų pakuotės nuimamos ant gamybinio stalo, paukštienos - šaldytuve, o ne tam skirtose vietose. Nefiksuojami patalpų ir įrangos valymas ir dezinfekcija. Neįmanomas visų gamybai naudotų mėsos ir žuvies partijų atsekamumas. Netinkamose vietose laikomos žaliavos ir atliekos.
Trūksta tinkamai įrengtų patalpų darbuotojų persirengimui, pakavimo medžiagų laikymui. „Visi šie pažeidimai sudaro sąlygas galimai maisto produktų taršai, o tai tiesiogiai sąlygoja produktų saugą“, - akcentuoja tarnybos specialistai.
Naujausi komentarai