Pereiti į pagrindinį turinį

Užmojai prašluoti savivaldybės kabinetus prislopo

2015-08-11 08:20

Pažadėjęs trauktis iš Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo pareigų tą pačią dieną, kai jo žmona Ilmantė Bagdonė bus paskirta "Varpo" gimnazijos direktore, amžinuoju arba nepakeičiamuoju vadinamas Antanas Bagdonas ir toliau išlieka poste.

G.Petrauskas
G.Petrauskas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Pavasariniai užmojai gerokai prašluoti savivaldybės kabinetus vasarą šiek tiek prislopo – vienus kėdėse saugo įsibėgėjęs turizmo sezonas, kitus – atostogauti išėkę kolegos

Nepakeičiamojo nekeičia?

Pažadėjęs trauktis iš Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo pareigų tą pačią dieną, kai jo žmona Ilmantė Bagdonė bus paskirta "Varpo" gimnazijos direktore, amžinuoju arba nepakeičiamuoju vadinamas Antanas Bagdonas ir toliau išlieka poste.

"Jis ir buvo atėjęs tai padaryti, bet kadangi Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktorius Virginijus Mažeika atostogavo, nebuvo kam pareigų perduoti. Jis jau grįžo iš atostogų. Darysime struktūrinius pakeitimus", – žadėjo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas. I.Bagdonę vadovauti "Varpo" gimnazijai miesto taryba paskyrė liepos 21-ąją.

A.Bagdonas vasaros pradžioje neslėpė turįs vilčių gauti kitokias su švietimo ir ugdymo reikalais susijusias pareigas savivaldybėje. "Kol kas buvo toks planas, kad jis liks, bet kaip galutinai nuspręsime, dar neturiu konkretaus atsakymo", – išsisuko G.Petrauskas.

Stengiasi elgtis etiškai

Telefonu atsiliepęs A.Bagdonas apsidrausdamas perspėjo galįs ne viską žinoti, nes dabar atostogauja, ir iš karto pasiūlė kreiptis į jį pavaduojančią kolegę. Paklaustas, ar pasitraukė iš skyriaus vedėjo pareigų, kaip ir buvo pažadėjęs, A.Bagdonas paaiškino: "Parašėme, kad vykdant pertvarką pažemintų pareigas, kad nebūtų viešųjų ir privačių interesų konflikto. O pertvarka numatyta iki 2016 m. sausio 1 d."

Apie tai, kokias žemesnes pareigas galėtų užimti, ilgametis Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas nenorėjo atvirauti. "Čia jau mano vadovai sprendžia, o ne aš. Nenoriu nieko sakyti. Būtų neetiška", – teisinosi vedėjas.

Be darbo nelieka

Miesto taryba birželį nusprendė pertvarkyti savivaldybės administracijos struktūrą ir darbuotojų skaičių sumažinti nuo 786 iki 630. Administracijos vadovas G.Petrauskas tvirtina, kad procesai vyksta, tačiau ne paslaptis, kad vasarą didžioji dalis administracijos darbuotojų atostogauja ir pokyčių dar reikės luktelėti.

Jau aišku, kad neliks praėjusią kadenciją įkurtos Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos. Neoficialiai kalbama, kad jos direktoriui Virginijui Mažeikai gali būti pasiūlytos kitos pareigos. Viena iš šio skyriaus specialisčių Nerija Baltrėnienė jau tapo "Aušros" gimnazijos direktore.

Jos draugė ir buvusi kolegė Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdyboje I.Bagdonė norėjo vadovauti "Saulės" gimnazijai, tačiau, dėl gimnazijos bendruomenės pasipriešinimo jai nepavyko laimėti konkurso. Vis dėlto Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo A.Bagdono sutuoktinė neliks be darbo – ji jau paskirta vadovauti "Varpo" gimnazijai.

Atleidimo lapelių nežarsto

"Kauno diena" rašė, kad atleidimo lapelių savivaldybės darbuotojai gali sulaukti po atostogų. Dabar G.Petrauskas sako, kad kol kas neįteiktas nė vienas įspėjimas apie atleidimą iš darbo. Administracijos vadovas viliasi, kad jų prireiks ne daug.

"Jeigu gerai atsimenu, lapelio dar nė vieno neįteikėme. Kol kas tariamės beveik su visais šalių sutarimu. Kiek jų, tiksliai negaliu įvardyti, nes procesas vyksta", – tikino G.Petrauskas.

Jis užsiminė, kad keblumų kyla tik su tais darbuotojais, kurie ėmėsi visokių gudrybių. "Kai kurie sugeba prieš pensiją tapti profsąjungų renkamųjų organų nariais. Pagal įstatymą profsąjunga turi duoti sutikimą atleisti iš darbo, o jeigu nesutinka, tai mes negalime atleisti. Profsąjunga nesutinka. Kol kas tokių porą turime", – prasitarė administracijos vadovas.

G.Petrauskas neslepia – iki Naujųjų metų pertvarkos vaisių dar nepavyks pajusti – šiemet savivaldybė nieko nesutaupys. "Išeitinėms išleisime tokią sumą, kurią būtume mokėję atlyginimams. Žmonės žino, kad be išeitinių nieko neatleisime. Atlyginimo fondo sumos tikrai neviršysime", – žadėjo vadovas.

Kriterijus – amžius?

Apie tai, kurie konkrečiai skyrių vedėjai turės užleisti savo kabinetus, vasaros pradžioje administracijos direktorius nekalbėjo, ir dabar nelinkęs atvirauti.

"Su kai kuriais skyrių vedėjais sutarta, kad turime padaryti struktūrinius pokyčius. Pasižiūrėkite į amžių. Kaip ir žadėjome, pensininkai turi būti pensijoje. Nenoriu įvardyti konkrečių pavardžių", – aiškino G.Petrauskas.

Ši reorganizacija gali užbaigti ne vienus metus savivaldybės Turto skyriui vadovaujančio Antano Slušnio karjerą savivaldybėje. Sklando kalbos, kad girgžda ir Finansų skyriaus vedėjo Algimanto Lauciaus kėdė. Gali būti, kad po pertvarkos iš pareigų turės trauktis Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Vygintas Grinis. Civilinės saugos skyriaus vedėjo Gedimino Jankaus amžius taip pat gali nebeatitikti amžiui keliamų reikalavimų.

 

"Kauno diena" jau rašė, kad su savivaldybe atsisveikino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius ir Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjas Donatas Senikas.

Miesto vadovai pirštais baksnojo ir į Viešosios vadybos ir personalo skyrių, kuris esą nesistengė nustatyti perteklines ir besidubliuojančias funkcijas, neanalizavo ir nesvarstė administracijos pareigybių ir funkcijų optimizavimo variantų. Jau ne paslaptis, kad savivaldybėje nebeliks Licencijų ir paslaugų bei Privatizavimo skyrių.

Laukia pažymos

Sklandė kalbos, kad Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas užsitraukė miesto vadovų nemalonę ir sulaukė pasiūlymo trauktis, tačiau birželį jis persėdo ant Energetikos skyriaus vedėjo kėdės. Ar ne vienus metus savivaldybėje dirbantis tarnautojas liks eiti šias pareigas ir po administracijos pertvarkos, kol kas niekas nekalba.

Kalbėta, kad Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjo pareigos greičiausiai bus patikėtos praėjusią kadenciją savivaldybės administracijos direktoriumi dirbusiam Dainiui Ratkeliui, tačiau kol kas jis savivaldybėje nedirba.

Anot G.Petrausko, dar negauta Specialiųjų tyrimų tarnybos pažyma apie jo tinkamumą šiam darbui.

Atidėjo rudeniui

Kol kas rimtesnių permainų negirdėti ir savivaldybės kontroliuojamose įmonėse bei įstaigose. G.Petrauskas tik priminė, kad iš pareigų pasitraukė penkiolika metų "Automobilių stovėjimo aikštelėms" vadovavęs Algimantas Puidokas.

Birželį miesto vadovai prabilo apie tai, kad Turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro veikla netenkina, o jo vadovui Sigitui Sidaravičiui nurodyta parengti ir pristatyti artimiausių veiksmų planą, tačiau apie jo atleidimą kalbėję savivaldybės vadovai vasarai įsibėgėjus pritilo.

"Šios įstaigos vadovo karštoji kėdė išlieka, bet kažkam dirbti reikia. Tad kol kas direktorius dirba, nes dabar pats turizmo sezonas ir ne pats tinkamiausias laikas ką nors keisti. Baigsis vasara, tada matysime, kokie bus rezultatai", – aiškino G.Petrauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų