Pereiti į pagrindinį turinį

Girtas darbe užkluptas Kauno vicemeras V. Popovas toliau ilsisi

2014-01-06 08:51

Pagal praėjusią savaitę skelbtą darbotvarkę šiandien į darbą po atostogų turėjo grįžti Kauno vicemeras Vasilijus Popovas, tačiau savivaldybėje jis nepasirodė ir dar žada atostogauti iki sausio 20-osios.

A.Morozovo nuotr.

Pagal praėjusią savaitę skelbtą darbotvarkę šiandien į darbą po atostogų turėjo grįžti Kauno vicemeras Vasilijus Popovas, tačiau savivaldybėje jis nepasirodė ir dar žada atostogauti iki sausio 20-osios.

Žvaliai telefonu atsiliepęs vicemeras V. Popovas apie savo politinę karjerą nebuvo linkęs kalbėti. Jis sakė atostogaujantis ir tęsiantis gydymo kursą ambulatoriškai, o į darbą savivaldybėje ketina grįžti sausio 20 d.

„Kol kas negaliu nieko atsakyti. Partija dar nesvarstė šio klausimo, todėl aš nieko negaliu komentuoti. Svarstys, kai aš grįšiu“, – sakė V. Popovas.

Gruodžio 17 d. Kauno vicemeras V. Popovas į darbą atvyko visiškai girtas. Kauno policija patvirtino, kad socialdemokratas į alkotesterį pripūtė 2,94 promilės alkoholio. Apie girtą vicemerą policijai pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kitą dieną jis išėjo kasmetinių atostogų ir išplatino viešą atsiprašymą. Tuomet jo partijos kolegos tikino, kad V. Popovas ruošiasi gydytis, tačiau vicemero kėdės pats palikti neketina.

„Su partijos kolegomis apie tolesnius veiksmus nekalbėjau. Dvi savaites gulėjau ligoninėje, tas klausimas atidėtas, kol grįšiu. Ką reikėjo, aš padariau, o kokie bus sprendimai, tai nuo manęs nepriklauso“, – aiškino V. Popovas.

Paklaustas, ar norėtų ir toliau eiti vicemero pareigas, V. Popovas atsakė klausimu: „Kodėl gi ne?“.

„Šiandien administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Vaičikauskas informavo, kad V. Popovui baigėsi nedarbingumas, ir vicemeras toliau atostogauja. Manau, kad tęsiasi reabilitacija. Tenka verstis be jo“, – skėstelėjo rankomis Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pasak A. Kupčinsko, apie socialdemokratams patikėtą vicemero postą kalbama, tačiau kol kas konkrečių sprendimų nepriimta.

„Pirmiausia sprendimą turi priimti pati socialdemokratų frakcija. Laiko buvo nemažai, todėl manau, kad pošventiniu laikotarpiu socialdemokratai galėtų ir apsispręsti. Tada jau reaguosime ir mes“, – tikino valdančiosios koalicijos lyderis A.Kupčinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų