Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalą sukėlęs Kauno vicemeras nusprendė gydytis, bet posto neatsisako

2013-12-18 09:32

Vakar savivaldybėje girtas pasirodęs Kauno vicemeras Vasilijus Popovas nusprendė, kad jam reikia poilsio – socialdemokratas išėjo atostogauti dviem savaitėms.

V. Popovas
V. Popovas / Tomo Raginos nuotr.

Vakar savivaldybėje girtas pasirodęs Kauno vicemeras Vasilijus Popovas nusprendė, kad jam reikia poilsio – socialdemokratas išėjo atostogauti dviem savaitėms.

Antradienio rytą savivaldybėje visiškai girtas vicemeras buvo išvesdintas policijos – į alkotesterį jis pripūtė 2,94 promilės alkoholio.

Šiandien politikas darbe nepasirodė – atostogų prašymą atnešė jo partijos kolegos Valys Venslovas ir Steponas Vaičikauskas. Kad gavo atostogų prašymą, patvirtino ir savivaldybės Viešosios vadybos ir personalo skyrius – trečiadienio rytą jis jau buvo patvirtintas miesto mero Andriaus Kupčinsko.

„Prašymą pasirašiau ankstų rytą. Kiekvienas darbuotojas turi teisę į kasmetines atostogas. V. Popovas atostogaus iki sausio 5 dienos – manau, pailsės per dvi savaites, o tarpšventinis laikotarpis taip pat išeis į naudą“, – sakė meras.

Kaip vakar, taip ir šiandien V. Popovo telefonas buvo įjungtas, tačiau jis neatsiliepė.

„V. Popovas jau parašė atsistatydinimo pareiškimą iš respublikinės bei miesto partijos tarybos, iš Kauno socialdemokratų pirmininko pavaduotojo pareigų. Dabar jis išvažiavo gydytis“, – portalui kaunodiena.lt teigė vicemero partijos bendražygis V.Venslovas.

Tiesa, tarybos nario mandato ir vicemero pareigų V. Popovas neatsisakė – tai patvirtino ir Kauno meras A. Kupčinskas.

„Kol kas jokių kitų prašymų ar pareiškimų negavau. Tik atostogų“, – užtikrino meras.

Pasak V. Venslovo, artimiausiu metu Kauno socialdemokratai turės svarstyti kolegos atsistatydinimo pareiškimus – tai turėjo būti padaryta antradienio vakarą, tačiau partijos susirinkime V. Popovas nepasirodė.

Trečiadienį politikas išplatino viešą atsiprašymą dėl savo poelgio.

„Dėl susiklosčiusių asmeninių aplinkybių atvykau į darbą neblaivus, taip nusižengdamas Lietuvos socialdemokratų partijos etikos principams. Suprantu padaręs labai didelę moralinę žalą Socialdemokratų partijai, savivaldybės tarybos nariams, administracijos darbuotojams, miesto bei Lietuvos žmonėms.Nuoširdžiai apgailestauju pakirtęs piliečių ir bičiulių man parodytą pasitikėjimą, prisiimu pilną atsakomybę ir atsiprašau už savo poelgį", – atvirame laiške parašė Kauno vicemeras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų