Pereiti į pagrindinį turinį

Žuvienė viliojo labiau nei kombainai

Aleksandro Stulginskio universiteto miestelyje devintą kartą įsikūrusi paroda "Sprendimų ratas 2016" lankytojus viliojo patikrintu masalu - rudens gėrybėmis, medžioklės trofėjais ir įspūdinga technika.

Nuo pat ryto kiaurai merkiantis lietus gerokai pakoregavo parodos "Sprendimų ratas 2016" lankytojų skaičių.

Lauke tarp sodinukų, žemės ūkio technikos ir tautodailininkų dirbinių vidudienį sukiojosi vos kelios dešimtys po skėčiais ir neperšlampamais apsiaustais susigūžusių žmonių. Panašu, kad didžiajai daliai jų paroda buvo ne smalsumo patenkinimas, o konkrečių pirkinių už geresnę kainą paieškos.  

"Sakykite, ar turėsite dešimt "Talisman" ir "Zilga" sodinukų?", - paklausė pirkėjas, dešine ranka bakstelėjęs į vynmedžius, kairiąja atsargiai palietęs pavyzdines vynuogių kekes.  

Pritūpusios ant žemės, vos už kelių metrų, moterys intensyviai rinkosi vazonus su prieskoninėmis žolelėmis ir popierinius maišelius su įvairių gėlių sėklomis. Auksarankio tautodailininko kurtos medinės supynės ir šalia jų įsitaisiusi drožta lokio skulptūra liko tarsi nepastebėti - žmonės skubėjo link riešutais, spanguolėmis, svarainiais ir kitomis rudeninėmis gėrybėmis nukrautų prekybininkų stalų.

"Man kilogramą graikinių riešutų ir du negliaudytų lazdynų, - išsitraukusi 20 eurų kupiūrą pusamžė pirkėja dairėsi, ką dar įsigyti, kad nereikėtų laukti, kol pardavėja sugrubusiais pirštais surinks grąžą. - Dar ir porą maišelių raugintų kopūstų įdėkite. Vakare šeimynai su bulvėmis ištroškinsiu."

Iš tolo sklindantis šilto maisto kvapas neleido užsibūti vienoje vietoje ir kvietė arčiau paviljonų. Pasislėpę po medžiagine pavėsine, puodus čia maišė Kupiškio rajono kraštą pristatinėjantys vietiniai gyventojai. Vieni jų samčiais sėmė sriubą, gardintą šerniena, kiti iš puodo traukė karpių galvas. Abiem rankomis apglėbęs dubenį su kepintomis morkomis ir svogūnais, kupiškietis Gintautas Vaitonis atsargiai slinko prie trečiojo 60 l talpos indo.

"Bus labai skani grybienė. Ne su pievagrybiais, o su mūsų miškuose rinktais baravykais ir raudonikiais", - mediniu šaukštu braukdamas pagardų likučius nepakartojamą sriubos skonį garantavo parodos dalyvis.

Išalkusiesiems trypčiojant prie karštų vaišių, aikštė su išrikiuota žemės ūkio technika tebelaukė savo pirkėjo, o visus parodžiusius bent menkiausią susidomėjimą dešimtimis tūkstančių įkainotiems kombainams, kultivatoriams ir sėjamosioms žadėjo viliojančias nuolaidas.

"82 tūkst. eurų? Labai daug", - lengvai sutrikęs galiausiai prie obelų sodinukų patraukė pusamžis parodos lankytojas.

Dar ir rytoj ASU miestelyje vyksiančioje parodoje "Sprendimų ratas 2016" bus galima pamatyti ne tik įvairią miško, žemės ir komunalinio ūkio techniką. Paviljonuose Lietuvos medžiotojai ir žvejai pasakos tolimų kelionių įspūdžius, puikuosis savo trofėjais ir netgi siūlys pasipuošti kaulo, odos ar kailio dirbiniais. Mažiesiems čia taip pat neteks nuobodžiauti. Parodoje bus galima pasigrožėti dekoratyviniais paukščiais, kailiniais žvėreliais, triušiais, avimis, alpakomis, poniais ir žirgais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų