Quantcast

Dukters ir tėvo konfliktas tapo teisėsaugininkų galvos skausmu

Kauno teisėsaugininkai pirmadienį buvo priversti ieškoti, kur galėtų prisiglausti 17-metė, naktį į sekmadienį peiliu sužalojusi savo 40-metį tėvą. Nepilnametė teigia, kad gynėsi nuo jo smurto.

Dėl šio vėlyvo šeštadienio vakaro incidento viename Kovo 11-osios gatvės daugiabutyje pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Ir dukrai, ir tėvui pareikšti įtarimai dėl fizinio skausmo vienas kitam suteikimo. Abu, savo ruožtu, turi ir nukentėjusiųjų statusus.

Greitoji ir policija šiuo adresu buvo kviesta likus pusvalandžiui iki vidurnakčio. Didesnės pagalbos reikėjo tėvui, kuriam stipriai kraujavo peiliu sužalota šlaunis. Medikai jį nuvežė į gydymo įstaigą, tačiau suteikus būtinąją pagalbą vyriškis buvo uždarytas dviem paroms į areštinę. Ten pat atsidūrusi jo nepilnametė dukra tikino, kad griebėsi peilio, nes tėvas ją mušė bei smaugė.

Iki šiol ši kauniečių šeima į policijos akiratį patekusi nebuvo. Dėl ko kilo konfliktas, aiškinamasi. Teisėsaugininkai kol kas neatsako ir į klausimą, ar abu incidento dalyviai buvo blaivūs.

Pirmadienį nuspręsta abu įtariamuosius paleisti, nes abiem ikiteisminiams tyrimams vadovaujančios prokurorės Renatos Oželienės įsitikinimu, kreiptis į teismą dėl įtariamųjų suėmimo nėra pagrindo.

Tačiau priėmus sprendimą paleisti juos iš areštinės, susidurta su problema, kaip užtikrinti 17-metės, kuri, dar neaišku, ar pasibaigus tyrimui bus pripažinta kaltinamąja ar nukentėjusiąja, saugumą.

Kardomąją priemonę dėl gyvenimo skyrium gali skirti tik teismas, tačiau į jį su tokiu prašymu besikreipianti prokurorė jau turi pasiūlyti galimus variantus. Dėl šios priežasties Kauno teisėsaugininkai kreipėsi pagalbos į Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrių (VTAS), Vaiko gerovės centrą „Pastogė“ bei Moterų krizių centrą ir visur sulaukė to paties atsakymo, kad nieko negali padėti galimai smurtavusiai nepilnametei.

Tą patį, tik kitais žodžiais „Kauno dienai“ pasakė ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Diana Barauskienė: „Įstaigos, kurioje būtų galima patalpinti nusikaltusi nepilnametį be teismo sprendimo, Kaune nėra“.

Pasak teisėsaugininkų, nors kova su smurtu artimoje aplinkoje yra įvardijama, kaip vienas valstybės prioritetų, tai – jau ne pirmas atvejis, kai susiduriama su problema, kur saugiai patalpinti prieš tėvus smurtavusį vaiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau.

Manau. portretas
Ka uzsisugino ta turi.

Kaip baigėsi

Kaip baigėsi  portretas
Nulinis straipsnis - be pabaigos

Taigi

Taigi portretas
koks skirtumas. Patalpingi ten pat- Vaiko geroves centre "Pastoge" arba Kriziu centre. Negi dar steigti kazkokius atskirus centrus, skyrius, departamentus ir tt.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių