Pereiti į pagrindinį turinį

Kartu kalėję sugėrovai sąskaitas suvedė laisvėje?

2015-08-04 09:26

Nevėžio pakrantėje ties Kauno rajono Panevėžiuko kaimu nušautas ten užaugęs 32-ejų metų kaunietis Edmundas K. Įtariamajam jo nužudymu – 29-erių metų Giedriui S., kurio ūkiniame pastate rastas visas ginklų arsenalas, nustatytas 2,26 promilių girtumas.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Š. Mažeikos / Fotobanko nuotr.

Nevėžio pakrantėje ties Kauno rajono Panevėžiuko kaimu nušautas ten užaugęs 32-ejų metų kaunietis Edmundas K. Įtariamajam jo nužudymu – 29-erių metų Giedriui S., kurio ūkiniame pastate rastas visas ginklų arsenalas, nustatytas 2,26 promilių girtumas.

Nušautas liudytojo akyse

„Gaila tik Giedriaus motinos, kuri jau prieš kelis mėnesius bandė žudytis, ir Edmundo močiutės, kuri, autoavarijoje žuvus dukrai, užaugino jį nuo mažumės“, – teigė portalui kaunodiena.lt žudynių jų panosėje sukrėsti Panevėžiuko gyventojai. Anot jų, vieną kartą tai turėjo įvykti.

Pranašiškus šūvius, aidinčius prie Nevėžio, kaimo gyventojai girdėjo jau naktį į pirmadienį. Tačiau policija, o netrukus ir ginkluotės ekspertai iš Vilniaus bei antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai pasirodė Panevėžiuke tik pirmadienį po pietų.

Anot kaimo gyventojų, pernakt Giedriaus S. autobusiuke, pasistatytame prie upės, gėrę keli vyrai, galiausiai paryčiais užmigo. Vienas jų, prabudęs jau gerokai įdienojus, kaimynams pasakojo, kad, atmerkęs akis, išvydo kraupų vaizdą – Giedrius S. buvo įrėmęs Edmundui K. į galvą medžioklinį šautuvą. „Dabar atsiskaitysime už viską!“ – neva tokie buvo grasinusiojo ginklu paskutiniai žodžiai, prieš nuaidint šūviui.

Bandė auką nuskandinti

Anot susivaidijusiųjų sugėrovo, jis dar bandė užbėgti tragedijai už akių, tačiau nespėjo.

Pasigirdus šūviui, teko bėgti slėptis ir pačiam. Pirminiais duomenimis, būtent šis nušautojo ir tai padariusiojo sugėrovas ir iškvietė policiją.

Tačiau iki pareigūnų atvykimo nusikaltimo vietoje dar spėjo pabuvoti Giedriaus S. brolis. Pastarasis puolė gelbėti, kaip manė, skęstančio Edmundo K., nes šį nušovęs pergėręs jo brolis, bandė atsikratyti savo auka, įmetęs ją į vandenį.

Tik ištraukus neva skęstantįjį, paaiškėjo, kad jo galvoje – šautinė žaizda.

Įvykio vieton kartu su policija apie 16 val. atvykusiems greitosios medikams beliko konstatuoti Edmundo K., kuriam ne per seniausiai gimė dukrelė, mirtį.

Nesėkmingos slėpynės

Anot pažinojusiųjų velionį, išgėręs jis tapdavo agresyvus. O gėrė ši kompanija ne vieną dieną – nuo tada, kai išvarytas jam dukrą pagimdžiusios sugyventinės, Giedrius S. atvažiavo pas močiutę į kaimą.

Dėl ko susivaidijo pergėrę vyrai, neaišku. Teigiama, kad dėl girtumo buvo sunku susikalbėti ir su policiją iškvietusiu liudytoju, ir su įtariamuoju pakėlus ranką prieš kalėjimo draugą. Abu jie teisti už vagystes.

Sunkiu nusikaltimu įtariamas Giedrius S. dar bandė slėptis. Tačiau padedant visuomenei, netrukus buvo sulaikytas netoli nusikaltimo vietos. Anot kaimynų – prie savo ūkinio pastato, kuriame policija aptiko ištisą ginklų arsenalą. Taip jie apibūdino pareigūnų rastas įvairių šaunamųjų bei nešaunamųjų ginklų dalis bei šaudmenį, dėl kurio net buvo įvestas specialusis policijos planas „Skydas“ bei kviesti „Aro“ išminuotojai. 

Važinėjo girtas

Rastas ir nelegaliai Giedriaus S. laikytas medžioklinis šautuvas, kuriuo nušautas Edmundas K.

Tačiau Panevėžiuko gyventojų įsitikinimu, dalis Giedriaus S., kurį jie sieja su Kauno gaujomis, turėtų ginklų dar gali būti užkasti.

Anot kaimynų, važinėjo prabangiu automobiliu ir oficialiai niekur nedirbantis Edmundas K.

Likus dviem savaitėms iki žūties – liepos 20-osios pavakarę jis sukėlė plačiai nuskambėjusią avariją vakariniame Kauno aplinkkelyje – Raudondvario plentu užkilus ant viaduko. Tada Edmundo K. vairuojamas „BMW 730“ taranavo du ta pačia kryptimi važiavusius automobilius. Jo vairuotojui buvo nustatytas 2,67 prom. girtumas.

Tačiau tada Edmundas K. nenukentėjo - tik du jo keleiviai. Teigiama, kad po šios avarijos jį ir išvarė sugyventinė bei prasidėjo tragiškai pasibaigusios daugiadienės išgertuvės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų