Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno pagrobėjus įkvėpė Švinius?

2015-08-19 08:30

Pas Rimvydo g. gyvenantį Laimį (vyro pavardė redakcijai žinoma) užsuko nelaukti svečiai, kurie jį sumušė, per prievartą išsivežė į kitą butą, ir, laikydami nelaisvėje, mušė toliau. Panašūs įvykiai, kai nusikaltėliai pagrobia ir nelaisvėje muša savo aukas, Kaune, regis, tapo gana dažni.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Elijaus Kniežausko asociatyvi nuotr.

Pas Rimvydo g. gyvenantį Laimį (vyro pavardė redakcijai žinoma) užsuko nelaukti svečiai, kurie jį sumušė, per prievartą išsivežė į kitą butą, ir, laikydami nelaisvėje, mušė toliau. Panašūs įvykiai, kai nusikaltėliai pagrobia ir nelaisvėje muša savo aukas, Kaune, regis, tapo gana dažni.

Užuodė agurkinių tvaiką

Praėjusios savaitės pradžioje Laimio pasigedę kaimynai pasakojo, kad skurdžiame bendrabutyje gyvenantis jaunas vyras aplinkiniams problemų nekėlė. Tačiau bendrabučio virtuvėje sutiktos dvi mandagios moterys apie viduryje dienos įvykusį incidentą kalbėti nenorėjo.

"Aš nieko nemačiau, grįžau jau po visko. Kaimynai irgi nematė. Apskritai šis bendrabučio aukštas yra beveik tuščias – niekas čia negyvena", – kalbėjo viena moteris. Antroji taip pat tvirtino nieko nemačiusi. "Tada aš deginausi paplūdimyje. Ir pati tik dabar grįžau iš ten", – įdegį demonstravo jauna moteris.

Daugiau papasakojo kita sutikta gyventoja. Vyresnio amžiaus moteris teigė mačiusi kaip Laimutis buvo spardomas koridoriuje.

"Čia agurkiniai darbavosi. Viskas prasidėjo, kai Laimis grįžo iš Norvegijos", – pasakojo moteris.

Ji bendrabutyje gyvena jau trylika metų. Tiek pat laiko pažįsta ir Laimį. Pasak pašnekovės, motinos bute gyvenantis vyras kaimynams problemų niekada nekėlė, o kuo galėjo užkliūti agurkiniams – pasakyti negalėjo.

"Paskambinau savo pažįstamam policijos tyrėjui ir paprašiau, kad atvažiuotų rytoj, tada viską ir papasakosiu jam. Nenorėjau, kad atvažiuotų šiandien", – pasakojo kaimynė.

Jos durys lyg ir tvirtesnės nei išlaužtosios, bute amsi šunys, bet moteris teigė nesijaučianti saugi. "Nežinau, kaip toliau gyvensiu čia", – būgštavo ji.

Gal atsitiktinumas, bet "Kauno dienos" žurnalistui besisukiojant bendrabučio kieme, į jį įsuko apynaujis, prabangus juodas "Mercedes Benz" automobilis. Pamatęs didelį profesionalų fotoaparatą, vairuotojas apsuko mašiną ir išvažiavo.

Reikalavo skolos?

Paklaustos, kur gyvena Laimis, kaimynės nurodė duris tamsaus koridoriaus gale. Matėsi, kad medinės durys išlaužtos. Jos buvo atrakintos, bet į beldimą niekas neatsakė. Moterys teigė, kad Laimutis kaip tik tuo metu buvo policijos komisariate.

Dienraščio žiniomis, policijoje nukentėjusysis pasakojo, kad buvo pagrobtas ir nuvežtas į Pakraščio g. esantį butą, kuriame pagrobėjai toliau smurtavo.

Žaliakalnio policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo. Bylą kuruojančią Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorę Editą Sangavičiūtę pavaduojanti Laima Bereikaitė teigė, kad įtarimai pareikšti dviem vyrams.

"Daugiau nieko pasakyti negaliu, nes jų akistata su nukentėjusiuoju dar neįvyko", – sakė prokurorė.

"Kauno dienos" žiniomis, užpuolikai iš Laimio reikalavo grąžinti skolą.

Vaiką skriaudė penkiese

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai teigė, kad nusikaltimų, kurių esmė – neteisėtas laisvės atėmimas, pagausėjimo šiais metais nepastebima, tačiau keli įvykiai sulaukė didelio dėmesio, nes dažniausiai tokie nusikaltimai būna labai žiaurūs, juos darantys asmenys veikia ne spontaniškai, o žinodami, ką daro.

Prieš savaitę portalas kaunodiena.lt rašė, kad besiaiškinant meilės trikampio peripetijas į Aleksote dalyje, vadinamoje Tirkiliškiais, esantį parkelį per prievartą atvežtas ir ten suspardytas jaunuolis. Vėliau jis paliktas pririštas prie automobilio. Įtariamieji nustatyti.

Visuomenę itin sukrėtė praėjusį mėnesį įvykdytas nusikaltimas, kurio auka tapo keturiolikmetis. Kaune pagrobtas paauglys buvo nuvežtas į Karmėlavos apylinkes, kur prieš jį smurtauta. Galiausiai keturiolikmetis buvo nustumtas nuo aukšto šlaito į Nerį. Vienas iš pagrobėjų grasino nusileisti prie vandens ir auką užmušti, tačiau paauglys sugebėjo perplaukti upę ir rasti pagalbą.

Šį mėnesį teismas leido suimti visus penkis įtariamuosius. Du iš jų – ne kartą teisti nepilnamečiai, savo įžūlumu vedę iš proto pedagogus dar mokykloje. Kiti trys – degradavę suaugusieji, kurie taip pat teisti.

Vyriausiasis iš suimtųjų, kuriam 48-eri, į miestelį atvyko ne per seniausiai. Pernai jis anksčiau laiko lygtinai buvo paleistas iš įkalinimo įstaigos, kurioje atliko bausmę už nužudymą. Iki šios pabaigos dar buvo likę daugiau kaip metai.

Kaltinamasis nesigaili

Policijos pareigūnai juokavo, kad itin aukštu intelektu nepasižymintys nusikaltėliai mada grobti, o vėliau – mušti žmones, užsikrėtė nuo Šviniumi pravardžiuojamo Arūno Pukelio. Dėl neteisėto laisvės atėmimo jis jau stojo prieš teismą.

A.Pukelio suorganizuoto nusikaltimo taikiniu tapo Enrikas Daktaras. Vos išėjęs iš V.Putvinskio g. esančio naktinio baro, kaunietis buvo įgrūstas į prabangaus "Mercedes Benz" su baltarusiškais valstybiniais numeriais bagažinę. Iš miesto išvežtas E.Daktaras buvo sumuštas ir paleistas grįžti savo jėgomis. A.Pukelis žiniasklaidai aiškino neva gynęs savo žmonos garbę ir bandė įteigti, kad, siekiant tokio tikslo, galima pateisinti įvairias priemones.

"Koks skirtumas, kur važinėtis", – paklaustas, kodėl per prievartą kitą žmogų vežiojo bagažinėje, juokais atsakė Švinius, teisme besielgiantis lyg būtų įsitikinęs savo nebaudžiamumu. Kažin ar tokios pat nuomonės bus ir teismas? Baudžiamasis kodeksas skelbia, kad A.Pukeliui gresia ne vieni metai nelaisvės. E.Daktarui buvo konstatuotas rankos kaulo lūžis. Už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl chuliganiškų paskatų gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų – metais daugiau negu už neteisėtą laisvės atėmimą panaudojant smurtą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų