Pereiti į pagrindinį turinį

Mirtis lošimo namuose: nuosprendžio dar teks palaukti

2015-11-12 15:24
Vitalijus Trakanavičius
Vitalijus Trakanavičius / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno apygardos teismas nepaskelbė planuoto nuosprendžio lošimo namuose bičiulį policininką nušovusiam Vitalijui Trakanavičiui. Teismas atnaujino įrodymų tyrimą byloje, kurioje 38 metų V.Trakanavičius kaltinamas šūviu į krūtinę nušovęs Alytaus policininką 36 metų Arnoldą Jurašių.

Teismas nusprendė, kad nepakankamai aiškūs kai kurie įvykio niuansai ir nutarė iškviesti balistikos ekspertą šūvio aplinkybėms išaiškinti.

Tragiškas incidentas įvyko 2013 m. gruodį Kauno lošimo namuose „Admiral“. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių būrio pareigūnas A.Jurašius buvo nušautas ne tarnybos metu iš legaliai laikomo ir savigynai išduoto ginklo.

Buvo paleistas vienintelis šūvis. V.Trakanavičių sulaikę pareigūnai jam nustatė sunkų girtumo laipsnį. Lošimo namuose V.Trakanavičius turėjo du ginklus. Iš vieno jų buvo nušautas A.Jurašius. Tuo metu lošimo namuose buvo apie 10 žmonių.

V.Trakanavičius nuo pat bylos nagrinėjimo pradžios tvirtino, kad tragedija lošimo namuose – nelaimingas atsitikimas.

„Vienintelis objektyvus įrodymas šioje byloje yra lošimo namų vaizdo medžiaga. Tačiau ji labai prastos kokybės. Manau, kad būtent dėl šios priežasties teismas ir nutarė atnaujinti įrodymų tyrimą“, – sakė V.Trakanavičiaus advokatas Ričardas Girdziušas.

Bylos nagrinėjimo pradžioje advokatas tvirtino, kad vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip jo ginamasis ir auka sėdi prie vieno stalo, vartoja alkoholį ir vienas kitam demonstruoja ginklus. Vyrai esą nekonfliktavo, kartais glėbesčiavosi. Gynėjas teigė, kad iš filmuotos medžiagos galima daryti išvadą – tai buvo nelaimingas atsitikimas. Esą demonstruojant ginklą jis netyčia iššovė.

Tuo tarpu žuvusio policininko artimiesiems atstovaujantis advokatas Vytautas Sirvydis laikėsi kitokios pozicijos. Jis neabejojo, kad kaltinamųjų suole turėtų būti daugiau asmenų. V.Sirvydis stebėjosi, kaip iš viso girtas ir ginkluotas asmuo buvo įleistas į lošimų namus. Gynėjas netiesiogiai leido suprasti, kad atsakomybę už jauno vyro mirtį turėtų prisiimti ir lošimo namų administracija. Gynėjui užkliuvo ir tai, kad praeityje teistam asmeniui buvo išduotas leidimas ginklams.

Teismo nuosprendžio V.Trakanavičius laukia laisvėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų