Pereiti į pagrindinį turinį

Policininką lošimo namuose nušovęs kaunietis suimtas dviem mėnesiams

2013-12-20 10:11

Penktadienį Kauno apylinkės teismas dviem mėnesiams leido suimti Vitalijų Trakanavičių, kuris ketvirtadienio naktį Kauno lošimo namuose „Admiral“ nušovė policijos pareigūną.

Penktadienį Kauno apylinkės teismas dviem mėnesiams leido suimti Vitalijų Trakanavičių, kuris ketvirtadienio naktį Kauno lošimo namuose „Admiral“ nušovė policijos pareigūną.

36 metų Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių būrio pareigūną Arnoldą Jurašių pakirto viena kulka – šūvis į krūtinę. Pareigūnas yra dirbęs ir Kaune, ir Klaipėdoje, tačiau pastaruosius metus jis dirbo Alytuje. 

„Teismas ne visiškai tenkino mano prašymą. Prašiau, kad įtariamasis būtų suimtas trims mėnesiams, bet teismas skyrė dviejų mėnesių suėmimo terminą“, – sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras Darius Jakutis.

Jo teigimu, 37-erių metų kaunietis V. Trakanavičius buvo suimtas, nes yra baimė, kad jis gali pabėgti ir pasislėpti nuo teisėsaugos, taip pat griebtis naujų nusikaltimų, nes anksčiau yra teistas. Tačiau jo teistumas šiuo metu yra išnykęs.

„Teismas atsižvelgė į tai, kad V. Trakanavičius gyvena su šeima, turi darbą, todėl terminas buvo sumažintas“, – pabrėžė prokuroras. Sulaikytasis dirba uždaroje akcinėje bendrovėje vadybininku.

Prokuroras informavo, kad įtariamasis neduoda jokių parodymų ir nekomentuoja, kas įvyko ketvirtadienio naktį.

Buvo pasklidę gandų, kad V. Trakanavičius įvykio metu vartojo vaistus, bet prokuroras šiuos gandus paneigė. „Nukentėjusysis juos vartojo, bet ne suimtasis“, – patikslino D. Jakutis.

Prokuroras užsiminė, kad šiandien įtariamojo namuose yra atliekama krata. „Po įvykio neturėjome pirminių duomenų, todėl krata iškart ir nebuvo atlikta“, – aiškino D. Jakutis.

Pareigūnas buvo nušautas ne tarnybos metu iš legaliai laikomo ir savigynai išduoto ginklo. Policijai sulaikant V. Trakanavičių jis turėjo du pistoletus, iš vieno ir buvo šauta į A. Jurašių. Įtariamasis nužudymo buvo neblaivus, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis. V. Trakanavičius anksčiau buvo teismas už vagystes ir sukčiavimą.

Incidento metu lošimo namuose buvo ne mažiau 10 žmonių. Kauno vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas nepaneigė, kad liudininkai duoda parodymus šiame ikiteisminiame tyrime, tačiau kokius konkrečiai, nutylėjo.

„Šiuo metu konstatuoti, kad buvo konfliktas, t.y. koks nors fizinis sąlytis, dar anksti. Lošimo namuose veikė filmavimo kameros. Vaizdas yra užfiksuotas ir jis bus vertinamas“, – iškart po įvykio aiškino D.Žukauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų