Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalingasis verslininkas išvengė gydymo Lukiškėse

2014-07-01 15:30

Jau ne pirmą kartą teismui tenka skelbti pertrauką milijonų pasisavinimu iš Lietuvos petankės federacijos (LPF) kaltinamo verslininko R.Reklaičio byloje. Dažniausia priežastis – kaltinamojo ligos.

R. Reklaitis
R. Reklaitis / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno apygardos teismui vakar teko pratęsti pertrauką skandalingojo verslininko Roberto Reklaičio byloje. Šį kartą paaiškėjo, kad sveikatos problemos nubloškė kaltinamąjį į Šilutės ligoninę.

Jau ne pirmą kartą teismui tenka skelbti pertrauką milijonų pasisavinimu iš Lietuvos petankės federacijos (LPF) kaltinamo verslininko R.Reklaičio byloje. Dažniausia priežastis – kaltinamojo ligos.

Prieš vieną posėdį buvo pristatyta pažyma, kad R.Reklaitis serga. Kitą kartą jo sveikata sušlubavo ir kaltinamasis teismui atsiuntė nuotraukas iš Kauno klinikų.

Vakar turėjęs vykti posėdis ir vėl atidėtas dėl kaltinamojo sveikatos. Šį kartą R.Reklaičio gynėjui Ričardui Girdziušui teko be patvirtinančių dokumentų teismui aiškinti, kad jo ginamasis gydosi Šilutės ligoninėje. Esą savaitgaliais ligoninėje nedirba asmenys, kurie gali išrašyti pažymą teismui, kad R.Reklaitis yra jų pacientas.

"Matyt pribrendo laikas pasigydyti Lukiškių ligoninėje", – mestelėjo Kauno apygardos teismo teisėja Jūratė Jakubonienė. "Kiekvienas posėdis jam sukelia didžiulį stresą. Anksčiau jis nevengdavo atvykti", – R.Reklaitį gynė R.Girdziušas.

Teismas suteikė šansą R.Reklaičiui išvengti Lukiškių ligoninės paslaugų. Vakar iki 16 val. teismui spėta pristatyti medicininę pažymą. Priešingu atveju teismas būtų sprendęs dėl kardomosios priemonės griežtinimo.

Bankrutavusios bendrovės "Rodiklis" įkūrėjas R.Reklaitis kaltinamas išvaistęs per 2 mln. LPF lėšų.

Bylos duomenimis, LPF biudžeto pinigus, skirtus petankės varžybų nugalėtojams, R.Reklaitis padalydavo tik popieriuje. Varžybų dalyviai juos arba atiduodavo pačiam machinatoriui, arba net nematydavo.

LPF įkūrėjas R.Reklaitis buvo ir sėkmingai žaidžiančios "Rodiklio" komandos narys. Jei jo komanda laimėdavo turnyrą LPF išdalydavo dosnius piniginius prizus. Išmokėtos sumos vienam žaidėjui siekė 20–150 tūkst. litų. Iš viso tokių epizodų užfiksuota devyni.

Visiškai kitaip federacija elgdavosi, jei turnyrą laimėdavo ne "Rodiklio" komanda. Tokiu atveju LPF apsiribodavo atminimo diplomais nugalėtojams. Skaičiuojama, kad per pustrečių metų laikotarpį LPF R. Reklaičiui ir jo komandos nariams išmokėjo 2,13 mln. litų. Dar 262 tūkst. LPF litų R.Reklaitis ištaškė nežinomoms reikmėms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų