Pereiti į pagrindinį turinį

Stveriasi už galvos: šiemet lietuviai sukčiams jau atidavė per 6 mln. eurų

2024-07-19 10:38

Kaunietis pareigūnams pranešė patekęs į sukčių pinkles. Policijos atstovai ragina kritiškai vertinti bet kokius nepažįstamųjų skambučius ir prašymus.

Lietuvos banko, freepik.com nuotr.

Liepos 18-ąją apie 13 val. Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo 73 metų vyro pranešimą.

Jis pranešė, kad pirmadienį apie 14.55 val. jam telefonu paskambino nepažįstamas vyriškis. Prisistatęs banko darbuotoju, apgaulės būdu iš jo išviliojo 7 tūkst. 282 eurus.

Policija dėl sukčiavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Policija sako, kad Lietuvoje auga sukčiavimo mastai – padaryta žala jau siekia daugiau negu 6 mln. eurų. Policijos duomenimis, šiemet, palyginus su praėjusiais metais, pradėta 20 proc. daugiau tyrimų dėl sukčiavimo, sukčių iš žmonių išviliotos pinigus sumos svyruoja nuo kelių šimtų iki kelių šimtų tūkstančių eurų.

Pokalbio metu sukčius pasiūlo sujungti jus su banku ar policija. Toks sujungimas neįmanomas.

Pasak Policijos departamento atstovo spaudai Ramūno Matonio, šiuo metu populiariausias sukčių naudojamas būdas yra mėginimas išvilioti iš žmonių pinigus, apsimetant žinomų bendrovių atstovais, bankų darbuotojais.

„Šiuo metu populiariausias būdas, kuomet tariamas konsultantas prisistato „Google“ ar kitos žinomos bendrovės darbuotoju. Kritiškai vertinkite, ar laukėte tokios įmonės skambučio. Dažniausiai sukčiai kalba rusų kalba, bet jie greitai tobulėja ir mokosi – gali pasitaikyti ir kalbančių lietuviškai. Pokalbio metu sukčius pasiūlo sujungti jus su banku ar policija. Toks sujungimas neįmanomas. Skambinantysis prašo atskleisti jautrius duomenis, susijusius su banko sąskaita“, – Eltai sakė policijos atstovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų