Pereiti į pagrindinį turinį

Teisėjų laukia neeilinis išbandymas

2015-02-10 03:00

Artimiausiu metu turėtų įvykti Henriko Daktaro sūnaus Enriko ir neteisėtu jo pagrobimu kaltinamo prieštaringai vertinamo veikėjo Arūno Pukelio, pravarde Švinius, akistata. Ši didelį atgarsi sukėlusi byla perduota teismui.

Enrikas Daktaras
Enrikas Daktaras / Asmeninio archyvo nuotr.

Artimiausiu metu turėtų įvykti Henriko Daktaro sūnaus Enriko ir neteisėtu jo pagrobimu kaltinamo prieštaringai vertinamo veikėjo Arūno Pukelio, pravarde Švinius, akistata. Ši didelį atgarsi sukėlusi byla perduota teismui.

Konflikto priežastis – moteris

Šis vieno praėjusio lapkričio savaitgalio įvykis buvo tapęs svarbiausia Lietuvos naujiena. Visi svarstė, kas išdrįso pagrobti vienintelį H.Daktaro sūnų.

Pasak teisėsaugininkų, konflikto pradžia buvo per "Žalgirio" arenoje vykusį Džordanos Butkutės koncertą. Per šį koncertą iš garsių šalies nusikaltėlių į verslininkus persikvalifikavusio A.Pukelio gyvenimo draugė pasijuto E.Daktaro įžeista. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, jis ją apliejo gėrimu, o vėliau pasakė įžeidžiantį epitetą.

Pateko į pasalą

Manoma, kad statybų verslu užsiimantis E.Daktaras net nežinojo, su kuo įsivėlė į konfliktą.

Tačiau nuskriaustoji atpažino Henytės sūnų ir pasiskundė savo gyvenimo draugui, jaunystėje šiurpinusiam gimtąją Tauragę, Šviniui.

Už savivaldžiavimą ir pasipriešinimą policijai teistas A.Pukelis dar tą patį vakarą ėmėsi veiksmų. Tiesa, savo kaltę jis pripažįsta tik iš dalies.

Be to, atsisakė nurodyti bendrininkus, su kuriais pagrobė V.Putvinskio g. iš klubo išėjusį E.Daktarą. Pastarasis po koncerto su draugu dar buvo užsukęs į Rotušės a. esantį barą, o po to – į V.Putvinskio g. įsikūrusį naktinį klubą. Išsirengęs važiuoti į namus, E.Daktaras pateko į Šviniaus pasalą.

Vienas prieš dešimt

Pasak šios kriminalinį trilerį primenančios scenos liudytojų, apie antrą valandą nakties prie gatve su draugu einančio E.Daktaro staiga prišoko apie dešimt sportiško sudėjimo vyrų, atvykusių keliais automobiliais.

Vienas iš jų buvo prabangus "Mercedes Benz" su baltarusiškais valstybiniais numeriais. Įtariama, kad ir Šviniaus bendrininkai galėjo būti šios kaimyninės valstybės piliečiai.
Netrukus E.Daktaras buvo įgrūstas į šio automobilio bagažinę ir nuvežtas nežinoma kryptimi.

Apie jo pagrobimą telefonu 112 pranešė motina. Teigiama, kad Ramutė Daktarienė pasufleravo pareigūnams, ko ieškoti.

Šiam nusikaltimui tirti buvo mestos gana didelės pajėgos baiminantis galimo įvykių tęsinio, kuris gali būti dar drastiškesnis ir sukelti kur kas didesnį pavojų visuomenei. Ir skubant užbėgti tam už akių.

Liko mįslių

E.Daktaras grįžo į namus po pusantros valandos. A.Pukeliui pareikštas kaltinimas ir dėl nesunkaus jo sveikatos sutrikdymo – lūžo vienas iš rankos kaulų.

Kokiomis aplinkybėmis E.Daktaras patyrė šią traumą – ar grūdamas į bagažinę, ar išmestas iš automobilio, išvežus jį iš miesto, nustatyti nepavyko.

 

Anot teisėsaugininkų, tai buvo kažkokia atvira vietovė, iš kurios pagrobtasis nusigavo iki artimiausios degalinės, esančios Kauno rajone. Ten jam buvo iškviesta taksi.

Paleistas už užstatą

Kad pagrobime dalyvavo A.Pukelis, policija sužinojo dar tą pačią naktį, tačiau Švinius sugebėjo dingti iš akiračio. Įtarta, kad jis pasislėpė Baltarusijoje, kur turi statybų verslą.
Buvo svarstoma skelbti jo paiešką, bet prieš Kalėdas jis netikėtai su advokatu atvyko pas E.Daktaro pagrobimą tiriančius teisėsaugininkus. Ikiteisminį tyrimą kuravęs prokuroras skyrė A.Pukeliui 30 tūkst. litų užstatą. Maksimali Šviniui gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Ikiteisminis tyrimas dėl Šviniaus bendrininkų tęsiamas toliau.

Bandė įvesti savo tvarką

Ir ankstesnių nusikaltimų, su kuriais sietas Švinius, šleifas – gana skandalingas.

Pavyzdžiui, 2008-ųjų vasarą jis bandė įvesti savo tvarką Tauragės gatvėse.

Kartą sustabdytas policijos patrulių, nes važiavo neprisisegęs saugos diržo, supyko, kad šie paprašė jo vairuotojo pažymėjimo ir liepė pūsti į alkoholio matuoklį. Pareiškęs, kad jis vairuotojo pažymėjimo nesivežioja, nes jį esą visi pažįsta, pakišo pareigūnams tik savo pasą. Galiausiai, nusprendęs, kad šie pernelyg ilgai tikrina jo blaivumą, pagrasino, kad sudegins jų ūkinius pastatus.

Tą pačią vasarą jis įsivėlė į konfliktą gatvėje su tuomečiu Tauragės rajono vicemeru. Supyko, kad šis aplenkė jo automobilį žvyruotoje gatvėje. Užblokavęs aplenkusiojo transporto priemonę, Švinius atsidarė jos dureles ir, sugriebęs valdininką už skruosto, išplūdo necenzūriniais žodžiais. Galiausiai apspjovė jo automobilio langą.

Terorizavo verslininką

Prieš šešerius metus A.Pukelis buvo teisiamas už vieno Kauno verslininko terorizavimą.

Šis sulaukė grasinimų susidoroti ir reikalavimo sumokėti stambią pinigų sumą neva už tai, kad Šviniaus bičiuliai per brangiai įsigijo buvusį popieriaus fabriką.
Neeilinis nusikaltimas, su kuriuo sietas šis tauragiškis, prieš keliolika metų užfiksuotas ir Vokietijoje. Šios teisėsaugininkai sustabdė automobilį, kuriuo Švinius važiavo su dviem draugais, ir rado jame 270 tūkst. nedeklaruotų Didžiosios Britanijos svarų sterlingų (apie 1,5 mln. litų).

Turi įtakingų draugų

Teigiama, kad, likus kelioms dienoms iki Kauno policiją ant kojų sukėlusio pernykščio rudens incidento, A.Pukelis skaitė pranešimą Vilniuje surengtoje verslo konferencijoje, į kurią buvo atvykę ir įtakingų šalies politikų. Tarp jų – premjeras Algirdas Butkevičius.

A.Pukelis pastebėtas žinomų politikų kompanijoje ir neformalioje aplinkoje. Pavyzdžiui, restorane su Viktoru Uspaskichu, buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio kompanijoje.

Ironiški sutapimai

Likimo ironija, tačiau vienas popžvaigždės D.Butkutės koncertas minimas ir E.Daktaro tėvą lydinčiame kriminaliniame šleife.

Sutinkant 1995-uosius, ji tada koncertavo Vilijampolėje veikusiame su daktarais siejamame restorane "Villula". Gerokai po vidurnakčio tarp viešnios ir gana įkaušusio Henytės įvyko mįslingas konfliktas, apie kurį popžvaigždė viešai nepasakoja iki šiol.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų