Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas jau paskelbė savo sprendimą dėl D. Dargio bendrininkų: aiškėja vis naujos bylos aplinkybės

2024-09-19 17:42 diena.lt inf.

Kauno apylinkės teismas, šiandien nagrinėjęs prašymus suimti įtariamuosius prekyba poveikiu, tarp kurių yra ir „Mafijos kronikų“ autorius Dailius Dargis, jau paskelbė savo sprendimą dėl galimų jo bendrininkų – buvusio advokato Arturo Jušinskio ir apsaugininko Ovidijaus Jūrono. Už prekybą poveikiu, kaip jau rašyta, teistas A. Jušinskis suimtas trim mėnesiams, O. Jūronas – tris kartus trumpesniam terminui, negu prašyta, – vienam mėnesiui. Ar bus tenkintas prokuroro prašymas suimti vienam mėnesiui ir D. Dargį, turi paaiškėti dar šiandien vakare – jau po teismo darbo valandų.

Dailius Dargis
Dailius Dargis / Redakcijos montažas

Kaip jau rašyta, D. Dargis buvo sulaikytas antradienio vakare vienoje Vilniaus gatvėje. O trečiadienio paryčiais uždarytas ir į Kauno policijos areštinę, kurioje praleido ir naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Iš šios jis artimiausiu metu nuotoliniu būdu dalyvaus ir Kauno apylinkės teismo posėdyje, kuriame bus nagrinėjamas prašymas dėl leidimo suimti ir jį. Kaip savo posėdžiuose, sprendžiant jų suėmimą, nuotoliniu būdu iš areštinės dalyvavo ir A. Jušinskis bei O. Jūronas.

D. Dargio klausimas buvo suplanuotas spręsti paskutinis dėl jo advokatės Aušros Ručienės užimtumo. Tačiau ir į šį 15.30 val. planuotą posėdį ji vėlavo, dėl ko posėdį teko nukelti po 17 val., kai A. Ručienė žadėjo spėti atvykti iš bylos Vilniuje, kurios nagrinėjimas užsitęsė. Taigi, teismo sprendimas, ar tenkinti prokuroro prašymą suimti D. Dargį, bus dar vėliau.

Aušra Ručienė/Regimanto Zakšensko nuotr.

Pasak šiam ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Ričardo Gailevičiaus, D. Dargio suėmimas šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje yra būtinas.

Kitus du, pagal pareikštus įtarimus, D. Dargio bendrininkus – O. Jūroną ir A. Jušinskį prašyta suimti trim mėnesiams. Pasak R. Gailevičiaus, ilgesniam terminui, negu D. Dargį, dėl tam tikrų aplinkybių, kurių dar negalima atskleisti.

Kauno apylinkės teismo pirmininko A. Purvainio komentaras apie priimtus sprendimus prašant suimti D. Dargio bendrininkus:

Tačiau prokuroras teigė, kad atlikus kratas, rasta daiktų bei dokumentų, turinčių reikšmės tyrimui.

Nors įtariamųjų sulaikymai vyko Vilniuje, šį ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyba. Jis buvo pradėtas daugiau kaip prieš 3 savaites. D. Dargiui yra pareikštas įtarimas bendrininkų grupėje paėmus daugiau kaip 12 500 eurų kyšį, kad paveiktų vienos valstybės institucijos pareigūnus. Kokios, neįvardijama. Kaip ir, kodėl bandyta juos paveikti.

Tokie patys įtarimai pareikšti ir kartu su D. Dargiu sulaikytiems O. Jūronui bei A. Jušinskiui. Kaip ir D. Dargis, kurio apklausa, anot jo advokatės A. Ručienės, truko apie pusantros valandos, įtariami jo bendrininkai buvo apklausti STT Kauno valdyboje trečiadienį.

Arturas Jušinskis (D. Pipo/DELFI nuotr.)

Už tokią prekybą poveikiu, kuria įtariamas D. Dargis, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, STT gavus informacijos apie tai, kad grupė asmenų galimai reikalauja iš vieno Kauno apskrities gyventojo, užsiimančio individualia veikla, didelės pinigų sumos. Esą už ją, pasinaudodami savo pažintimis bei ryšiais, jie padės šiam asmeniui palankiai išspręsti susikaupusias problemas valstybės institucijose – paveiks valstybės tarnautojus.

Iškalbinga detalė – galimas kyšio davėjas sulaikytas nebuvo. Jam nėra pareikšti ir įtarimai. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, tai – su kriptovaliutomis siejamas asmuo, nelabai sąžiningu būdu gerokai iš jų praturtėjęs.

D. Dargio advokatė A. Ručienė vakar žiniasklaidai teigė, kad jos ginamasis yra įsitikinęs, kad šis ikiteisminis tyrimas – kerštas jam už vieną straipsnį, publikuotą naujienų portale „Delfi“. Šis pranešė, kad stabdo bendradarbiavimą su D. Dargiu, kol bus baigtas teisėsaugos tyrimas ir paaiškės visos aplinkybės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų