Pereiti į pagrindinį turinį

Teismo sprendimu D. Dargis perkeliamas į kalėjimą: kol kas – mėnesiui

2024-09-19 19:12 diena.lt inf.

Artėjant prie pabaigos laikui, kai buvo galima laikyti prekyba poveikiu įtariamą Dailių Dargį sulaikytą be teismo leidimo, Kauno apylinkės teismo teisėja Sigita Kazlauskienė leido jį suimti vienam mėnesiui. Po šio teismo sprendimo jis jau bus perkeltas iš Kauno policijos areštinės į Kauno kalėjimą.

Dailius Dargis
Dailius Dargis / T. Biliūno, Ž. Gedvilos/BNS nuotr.

Kaip jau rašyta, kaltinimą šioje didelį atgarsį sukėlusioje byloje palaikantis Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius, teigdamas žiniasklaidai, kad D. Dargio suėmimas šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje – būtinas, ir prašė jį suimti vienam mėnesiui, t.y. tris kartus trumpiau negu, remiantis pareikštu įtarimu, jo bendrininkus – buvusį advokatą Arturą Jušinskį bei apsaugininką Ovidijų Jūroną.

Arturas Jušinskis (D. Pipo/DELFI nuotr.)

D. Dargis įtariamas su minėtais bendrininkais paėmęs daugiau kaip 12 500 eurų kyšį, kad paveiktų vienos valstybės institucijos pareigūnus. Kokios, neįvardijama.

Už tokią prekybą poveikiu Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas daugiau kaip prieš tris savaites, Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) gavus informacijos apie tai, kad grupė asmenų galimai reikalauja iš vieno Kauno apskrities gyventojo, užsiimančio individualia veikla, didelės pinigų sumos. Esą už ją, pasinaudodami savo pažintimis bei ryšiais, jie padės šiam asmeniui palankiai išspręsti susikaupusias problemas valstybės institucijose – paveiks valstybės tarnautojus.

Iškalbinga detalė – galimas kyšio davėjas sulaikytas nebuvo. Jam nėra pareikšti ir įtarimai. O tai reiškia viena - kad šis kyšis buvo duotas su STT pareigūnų žinia.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, minėtas asmuo, galimai patyręs įtariamųjų prekyba poveikiu spaudimą, yra siejamas su kriptovaliutomis ir nelabai sąžiningu būdu gerokai iš jų praturtėjęs.

Prokuroras Ričardas Gailevičius/Regimanto Zakšensko nuotr.

Kaip jau rašyta, D. Dargis buvo sulaikytas antradienio vakare vienoje Vilniaus gatvėje. O trečiadienio paryčiais uždarytas ir į Kauno policijos areštinę, kurioje praleido ir naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Iš šios jis nuotoliniu būdu dalyvavo ir teismo posėdyje, kuriame buvo nagrinėjamas prašymas jį suimti. Kaip savo posėdžiuose, sprendžiant jų suėmimą, nuotoliniu būdu iš areštinės dalyvavo ir A. Jušinskis, kurį leista suimti prokuroro prašytam trijų mėnesių terminui, bei O. Jūronas, suimtas tik vienam mėnesiui, nors taip pat prašyta trijų.

Kauno apylinkės teismo pirmininko A. Purvainio komentaras apie priimtą sprendimą prašant suimti D. Dargį:

Pasak prokuroro, juos prašyta suimti ilgesniam terminui, negu D. Dargį, dėl tam tikrų aplinkybių, kurių kol kas nenorėta atskleisti. Tačiau teigta, kad atlikus kratas, rasta daiktų bei dokumentų, turinčių reikšmės tyrimui.

Prašymas suimti ir D. Dargį šiandien planuotas paskutinis dėl to, kad jo advokatė Aušra Ručienė turėjo dalyvauti nagrinėjant baudžiamąją bylą viename iš Vilniaus teismų. Ir į 15.30 val. planuotą posėdį atvykti nespėjo. Jis prasidėjo tik apie 17.30 val., kai pagaliau sulaukta šios advokatės.

D. Dargio advokatės A. Ručienės komentaras:

Kaip jau rašyta, pasak A. Ručienės, jos ginamasis yra įsitikinęs, kad šis ikiteisminis tyrimas – kerštas jam už vieną straipsnį, publikuotą naujienų portale „Delfi“. Šis pranešė, kad stabdo bendradarbiavimą su D. Dargiu, kol bus baigtas teisėsaugos tyrimas ir paaiškės visos aplinkybės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Šaras

Keista mūsų žiniasklaida.Pagal ją tai dabar D.Dargis tapo įžymiausias žmogus Lietuvoje.Neišlenda nei iš TV,nei spaudos.
1
0
Galina

o kaip STEPUKONIS, BARTUSEVIČIUS jiems atostogos...keista valdančiūjų politika .
1
0
Kas

guminis, o kas ne, nepasakys net prezidentas.
0
0
Visi komentarai (3)

Daugiau naujienų