Pereiti į pagrindinį turinį

Teismui nepavyksta atversti skandalingos R. Reklaičio bylos

2014-03-28 07:40

Kauno apygardos teismas antrą kartą nesėkmingai bandė pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje žinomas verslininkas Robertas Reklaitis kaltinamas iš jo paties įkurtos Lietuvos petankės federacijos (LPF) neteisėtai išsiurbęs beveik 2,4 mln. litų.

Robertas Reklaitis
Robertas Reklaitis / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno apygardos teismas antrą kartą nesėkmingai bandė pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje žinomas verslininkas Robertas Reklaitis kaltinamas iš jo paties įkurtos Lietuvos petankės federacijos (LPF) neteisėtai išsiurbęs beveik 2,4 mln. litų.

Penktadienį turėjęs įvykti teismo posėdis neįsibėgėjo, nes nepasirodė kaltinamasis. Jo advokatas teismui pateikė pažymą, kurioje nurodoma, kad R. Reklaitis serga.

Bylos nepavyksta pradėti nagrinėti jau antrą kartą. Prieš tris savaites susirinkę proceso dalyviai turėjo greitai išsivaikščioti, nes teisme nepasirodė R. Reklaičio advokatas. Tuomet teigta, kad gynėjas jau seniai buvo suplanavęs atostogas ir yra išvykęs iš Lietuvos. Kiti posėdžiai suplanuoti po dviejų savaičių. 

R. Reklaitis, prokuroras ir aibė liudininkų vakar atvyko į teismą, tačiau jame nepasirodė kaltinamojo advokatas. Teismui jis pristatė dokumentus, įrodančius, kad seniai buvo suplanavęs atostogas ir yra išvykęs iš Lietuvos. R. Reklaitis nesutiko, kad bylos nagrinėjimas vyktų nedalyvaujant advokatui, todėl bylos nagrinėjimą teko nukelti kelioms savaitėms.

Bylą teismui perdavę prokurorai nurodė, kad bankrutavusios bendrovės „Rodiklis“ įkūrėjo R. Reklaičio naudojama nusikalstama schema buvo įžūliai paprasta. LPF vardu varžybas organizavęs verslininkas pats priklausė sėkmingai žaidžiančiai petankės komandai. Jei ji laimėdavo turnyrą, R. Reklaitis atgaline data rašydavo įsakymus iš LPF biudžeto skirti tam tikrą pinigų sumą varžybų nugalėtojams. Portalo žiniomis, už rutulių svaidymą gautus prizus R. Reklaičio komandos nariai iškart atiduodavo pačiam machinatoriui. R. Reklaičio petankės komandos draugai šioje byloje atliks liudytojų rolę. Santykiai tarp buvusių komandos narių ir jos vadovo akivaizdžiai pašliję.

Išmokėtos sumos vienam žaidėjui siekė nuo 20 iki 150 tūkst. litų. Iš viso tokių epizodų užfiksuota devyni. Pavyzdžiui, už pergalę 2008 m. vasarą Kaune vykusiame tarptautiniame petankės turnyre keturiems komandos „Rodiklis“ nariams išmokėta 600 tūkst. litų – po 150 tūkst. litų kiekvienam.

Per pustrečių metų laikotarpį LPF R. Reklaičiui ir jo komandos nariams išmokėjo 2,13 mln. litų, o kai turnyrus laimėdavo ne federacijos įkūrėjo kompanija, nugalėtojai gaudavo tik atminimo diplomus. Dar 262 tūkst. LPF litų R. Reklaitis ištaškė nežinomoms reikmėms.

Iš viso už sukčiavimą ir svetimo turto pasisavinimą verslininkui gresia iki 10 m. nelaisvės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų