Pereiti į pagrindinį turinį

Tragedija Petrašiūnų elektrinėje: sunkiai sužalotas darbuotojas mirė (papildyta)

2024-10-16 11:16 diena.lt inf.

Vykdant darbus Petrašiūnų elektrinės teritorijoje žuvo rangovinės įmonės darbuotojas, trečiadienį pranešė „Kauno energija“. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, UAB „Termolink“ darbuotojas K. V., kuriam šio mėnesio pabaigoje būtų sukakę 35-eri, mirė Kauno klinikose dar antradienio pavakarę. Tačiau tragedijos aplinkybes tiriantiems teisėsaugininkams bei Darbo inspekcijai apie tai buvo pranešta tik trečiadienio ryte.

Pirmoji pranešti šią liūdną žinią paskubėjusi „Kauno energija“ savo pranešime žiniasklaidai teigė, kad spalio 15 dieną Kauno Petrašiūnų elektrinės teritorijoje vykdant remonto darbus įvyko nelaimingas atsitikimas, kurio metu buvo sužeistas rangovinės įmonės darbuotojas. Dėl patirtų sužalojimų vyras ligoninėje mirė. Nelaimingas atsitikimas įvyko rangovo atsakomybei perduotoje darbų zonoje, rangovo darbuotojui atliekant atjungto vamzdyno stiprumo bandymą.

Pranešdama apie tai, „Kauno energija“ reiškė nuoširdžią užuojautą žuvusiojo šeimai, artimiesiems ir kolegoms. Ir teigė, kad įvykio tyrimą atlieka teisėsaugos institucijos bei Valstybinė darbo inspekcija.

Antradienį portalui kauno.diena.lt pranešus apie šią nelaimę, „Kauno energija“ atsiuntė savo komentarą, kuriame neigė įvykusį sprogimą.

„Buvo atliekamas vamzdyno stiprumo bandymas, bet jis trūko, o ne sprogo“, – Eltai trečiadienį pakartojo „Kauno energijos“ atstovas Šarūnas Bulota.

Tačiau Policijos departamento suvestinėje apie antradienio kriminalinius įvykius šalyje teigiama, kad tądien, apie 11.20 val., Kaune –  Jėgainės gatvėje esančioje elektrinėje, darbuotojams atlikinėjant hidraulinius bandymus katilinėje, įvyko sprogimas, kurio metu sužalotas įmonės darbuotojas, gimęs 1989 m. Jis paguldytas į ligoninę.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, policijai, atliekančiai ikiteisminį tyrimą dėl galimo darbų saugos pažeidimo, buvo pranešta, kad K. V. neišgyveno tik trečiadienį ryte. Tiksliau – jau po minėtų suvestinių paskelbimo. Taigi, tik trečiadienį ryte iš Kauno klinikų gautas pranešimas, kad vakar, baigiantis darbo dienai, K. V. mirė.

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad jis buvo bendrovės „Termolink“ darbuotojas, tiksliau – vienas iš vadovų prižiūrint Petrašiūnų elektrinės katilinės remonto darbus.

Paskambinus po „Kauno energijos“ išplatinto pranešimo viešai skelbiamu bendrovės „Termolink“ telefonu, juo atsiliepusi bendrovės darbuotoja teigė, kad dėl atliekamo ikiteisminio tyrimo ji nieko komentuoti negali. Tačiau patikino, kad bendrovė su šį tyrimą atliekančiais pareigūnais bendradarbiauja. Ir nuo savęs pokalbio pabaigoje pridėjo, kad žuvusysis buvo labai geras žmogus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų