Pereiti į pagrindinį turinį

Tragedija Petrašiūnų elektrinėje: pranešta apie sprogimą, per kurį sunkiai sužalotas darbų vadovas

2024-10-15 15:42 diena.lt inf.

Šiandien prieš vidurdienį Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta apie Petrašiūnų elektrinėje įvykusį sprogimą, per kurį darbo metu sunkiai sužalotas darbuotojas. Dėl jo bendradarbius ištikusio šoko apie šį įvykį, pirminiais duomenimis, pranešė jų paprašytas pašalinis asmuo.

Jis paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą apie 11.30 val. Ir teigė, kad Petrašiūnų elektrinėje sprogo hidraulika ir sužalotas nukentėjusysis į nieką nebereguoja.

Į įvykio vietą skubantys greitosios medikai dar pakeliui į Jėgainės gatvę, kurioje įsikūrusi minėta elektrinė, paprašė ugniagesių gelbėtojų pagalbos. Šiems teigta, kad hidraulinis įrenginys prispaudė vyrą.

Tačiau ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, nukentėjusysis nebuvo prispaustas. Pagal patirtą sužalojimą jis labiau atrodė nukritęs iš nemažo aukščio.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Ugniagesiams gelbėtojams kartu su medikais nunešus šių gaivintą nukentėjusįjį iki reanimobilio, jis skubiai išvežtas į Kauno klinikas.

Galiausiai specialiųjų tarnybų atstovai teigė išsiaiškinę, kad bandant orinę sistemą dėl, pirminiais duomenimis, galimai blogo suvirinimo sprogo vamzdis. Ir jo dalis pataikė 35-erių metų darbų vykdytojui į galvą. Tai konstatavus, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl darbų saugos pažeidimo.

Baigiantis darbo dienai, portalas kauno.diena.lt gavo „Kauno energijos“ komentarą, kad žmogus patyrė minėtą sunkią traumą ne sprogimo metu, o atliekamo bandymo metu trūkus išsiplėtimo indo talpai. Ir nukentėjusysis yra ne „Kauno energijos“, o darbus vykdžiusio rangovo, kuris ir yra atsakingas už jų saugą, darbuotojas. Ir šis nelaimingas atsitikimas įvyko ne pagrindiniame Petrašiūnų elektrinės pastate, o rangovui perduotoje darbų zonoje.

„Labai apgailestaujame dėl įvykusio nelaimingo atsitikimo ir nuoširdžiai linkime stiprybės gyjant“, – rašoma atsiųstame komentare.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų