Pereiti į pagrindinį turinį

Trūksta žodžių: pasakomis užliūliuotas kaunietis sukčiams atidavė 97 tūkst. eurų

2024-08-20 10:16

Kaune sukčiai iš vyro išviliojo daugiau kaip 97 tūkst. eurų. Panašu, kad jis tapo dar viena pastaruoju metu itin populiaraus apgavysčių, kurias naudoja rusakalbiai asmenys, scenarijaus auka, prisistačius „Google“ atstovais. O vėliau – jau rutuliojant šį scenarijų, – ir banko bei teisėsaugos atstovais, kuriuos apgavikai linkę keisti. 

Redakcijos montažas

Anot Policijos departamento, dėl išviliotų pinigų 1961 metais gimęs vyras kreipėsi pirmadienį 15.02 val.

Pasak nukentėjusiojo, laikotarpyje nuo rugpjūčio 8 dienos iki rugpjūčio 15 dienos, jam būnant savo namuose Kaune, Šiaurės prospekte, telefonu paskambino nepažįstami asmenys, kurie apgaulės būdu iš jo išviliojo 97 100 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Portalui kauno.diena.lt pavyko papildomai sužinoti, kad nukentėjusysis per minėtą savaitę sulaukė trijų apgavikų skambučių. Pirmąjį kartą rusakalbiai asmenys prisistatė „Google“ atstovais. Vėliau – „Swedbank“ darbuotojais bei prokurorais.

Daugiau papasakoti apie nusikaltėlių panaudotą scenarijų teisėsaugininkai nelinkę, motyvuodami, kad tai gali pakenkti ikiteisminio tyrimo sėkmei.

Policija dar liepą teigė, kad Lietuvoje auga sukčiavimo mastai – tuo metu padaryta žala gyventojams jau siekė daugiau negu 6 mln. eurų. Policijos duomenimis, šiemet, palyginus su praėjusiais metais, pradėta 20 proc. daugiau tyrimų dėl sukčiavimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti

padarysi. Vistiek būtų pinigus atidavęs: jei ne sukčiams, tai ypatingai sukčių rūšį- moterims.
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų