Pereiti į pagrindinį turinį

Vienas kartas nemelavo: narkomano keršto įkaitais tapo visa daugiabučio laiptinė

2024-08-20 12:16 diena.lt inf.

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau šios nakties gaisro viename V. Krėvės prospekto penkiaaukštyje aplinkybių. Anot jo gyventojų, tapusių šiuo padegimu pasibaigusio įsisenėjusio konflikto įkaitais, policija pastaruoju metu važiuodavo į jų daugiabutį beveik kasdien. Tačiau dėl įtariamojo šiuo išpuoliu suėmimo į teismą kreiptis neketinama.

Kaip jau pranešta, gaisras vienoje šio penkiaaukščio laiptinėje kilo kelios minutės po vidurnakčio. Apie tai Bendrajam pagalbos centrui pranešė pati kerštautojo taikiniu tapusi šio daugiabučio gyventoja. Ji teigė, kad laiptinėje kažkas dega ir sproginėja.

Užregistravus tokį pranešimą, į įvykio vietą buvo pasiųstos net keturios autocisternos iš dviejų artimiausių Kauno ugniagesių gelbėtojų komandų.

Atvykus nurodytu adresu, laiptų aikštelėje tarp pirmojo ir antrojo aukšto atvira liepsna degė vaikiškas vežimėlis, priklausantis vienai penktojo aukšto gyventojai. Anot kaimynų, į jų name esantį socialinį būstą ši moteris atsikėlė maždaug prieš metus.

Įvykio vietoje/Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Įvykio vietoje paaiškėjo ir, kas buvo palaikyta sprogimais – nuo karščio išdužo dviejų laiptinės langų, prie kurių stovėjo padegtas vežimėlis, stiklo paketai. Sudegė, kaip vežimėlis, ir šių langų rėmai.

Manoma, kad gaisras buvo pastebėtas greitai. Tačiau iš labai degių sintetinių medžiagų, nepaisant jo paskirties, pagamintas vaikiškas vežimėlis turėjo virsti liepsnojančiu fakelu akimirksniu. Įvykio vietoje neaptikta net jokių degių skysčių pėdsakų. Panašu, kad užteko tik žiebtuvėlio.

Svarbiausia, anot ugniagesių gelbėtojų, kad per šį išpuolį nenukentėjo žmonės. Tai konstatuota, jau po gaisro užgesinimo patikrinus šios laiptinės butus. Tačiau pati laiptinė stipriai aprūko. Termiškai paveikti ir butų durų skambučiai bei plastikiniai elektros instaliacijos loveliai.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, galimą padegėją policijai nurodė minėto vaikiško vežimėlio savininkė, kuriai šis asmuo buvo grasinęs, kad kažkas panašaus įvyks.

Įtariamasis buvo sulaikytas valandos bėgyje už kelių kilometrų nuo įvykio vietos. Anot policijos atstovės, tame pačiame Dainavos mikrorajone. Kaip jau skelbta, jam nustatytas 1,6 prom. girtumas.

Šis asmuo – jau teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis savo reikmėms.

Įvykio vietoje/Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Nors po sulaikymo jis buvo uždarytas į areštinę, po apklausos įtariamąjį padegimu ketinama paleisti, nesikreipiant dėl jo suėmimo į teismą, o skiriant dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Pirminiais duomenimis, toks sprendimas priimtas nesitikint, kad teismas įtariamąjį suims.

Dėl šio išpuolio, kurio įkaitais tapo visi moters, kuriai įtariamasis padegimu už kažką keršijo, kaimynai, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už svetimo turto sugadinimą ar sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba net laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
pagerentis

pažiūrėk tu kokia drama buvo kaip ant asfalto pilietis paprasta savo nuomonę ant asfalto užrašė... Gerovės valstybė vagims kriminalams ir išnaudotojams
0
0
senis

o jei laiptinėje gyventu teisėjas ar policijos komisaras idomu kuo baigtusi ši įstorija.
1
0
Visi komentarai (2)

Daugiau naujienų