Pereiti į pagrindinį turinį

Degalų pardavėjai tyli ir taupo

2008-11-27 09:00
Degalų pardavėjai tyli ir taupo
Degalų pardavėjai tyli ir taupo / Ingos Juodytės nuotr. Našta: bendrovė "Lukoil Baltija" ketina atleisti dešimtadalį darbuotojų, tačiau degalinių skaičiaus nemažins.

Vakar paskelbusi apie planuojamą reorganizaciją ir galimą darbuotojų atleidimą bendrovė "Lukoil Baltija" atsitvėrė tylos siena.

Visose trijose Baltijos šalyse veiklą nusprendusi reorganizuoti "Lukoil Baltija" paskelbė, kad gali tekti atleisti iki dešimtadalio įmonės darbuotojų. Šiuo metu degalinėse "Lukoil" Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Taigi darbo gali netekti net 250 žmonių.

Bendrovės "Lukoil Baltija" generalinis direktorius Ivanas Paleičikas neatsakė į dienraščio klausimus ir nepatikslino, su kokiais sunkumais susidūrė įmonė, kad gali būti priversta mažinti darbuotojų skaičių.

"Susidarius sudėtingesnei padėčiai rinkoje optimizuojame savo veiklą, ieškome būdų sumažinti sąnaudas, o viena iš priemonių tai pasiekti – kai kurias prekes ir paslaugas užsisakyti iš specializuotų įmonių. Taip pat iš naujo peržiūrime ir mažiname investicines programas, ketiname reorganizuoti padalinius, kad jų veikla būtų kuo efektyvesnė", – pranešime cituojamas I.Paleičikas.

Skelbiama, kad reorganizacija bus pradėta nuo kitų metų pradžios. Degalinių skaičiaus sumažinti neketinama. Įmonė nekomentuoja, ar dalis degalinių taps automatinėmis, kad nebereikėtų samdyti darbuotojų.

Naftos produktais prekiaujančių įmonių asociacijos vadovas Mindaugas Palijanskas tikino, kad degalinių verslą, kaip ir bet kurį kitą, veikia blogėjanti ekonominė padėtis šalyje. "Degalų pardavimas mažėja, didėjant išlaidoms žmonės mažiau važinėja, mažiau išleidžia degalams. Degalinių parduotuvėse prekės brangesnės, jose pardavimas taip pat krito.

Be to, problemos kaupėsi jau kurį laiką. Degalinių išlaikymo sąnaudos pastaraisiais metais didėjo, o maržos nesikeitė. Prisidės ir nuo sausio 1 d. įsigaliosiantis draudimas prekiauti alkoholiu naktį, tai vėl suduos smūgį. Reta degalinė išsilaiko tik parduodama degalus. Dėl šių aplinkybių gali daugėti automatinių degalinių. Kita vertus, tai būtų investicija ir sunku pasakyti, ar dabartiniu metu daug kas ryšis tokioms pertvarkoms ir investicijoms", – kalbėjo pašnekovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų