Lietuvos avialinijos keleiviams maitinti priverstos rinktis užsienio produktus
Lietuvos avialinijų (LAL) lėktuvais skrendantys keleiviai pastebi, kad jiems patiekiamame maisto racione yra ne tik lietuviški maisto produktai. Bendrovės atstovai teigia, kad mielai maitintų tik lietuvišku maistu, bet tai neįmanoma - mūsų įmonės nesiima kai kurių produktų pakuoti mažais kiekiais.
Seimo narys Kęstutis Kriščiūnas po vienos kelionės darbo reikalais buvo nustebęs dėl siūlomo maisto. Visai delegacijai atrodė keista, kai gavome estišką sviestą, vokišką jogurtą ir uogienę. Tokia situacija primena valstybinio požiūrio trūkumą, - mano K.Kriščiūnas.
Kai kurie keleiviai yra pareiškę nepasitenkinimą ir lietuviškais maisto produktais. Prieš pusantrų metų skridau Lietuvos avialinijų lėktuvu. Paprašius alaus, man padavė Gubernijos butelį. Bet tai turbūt buvo prasčiausios rūšies alus. Tokią nuomonę išsakė ne vienas keleivis, - teigė kaunietis.
Maistą LAL reisams ruošia 1992 metais įkurta bendra Lietuvos ir Danijos įmonė Aero Chef - LAL. LAL direktorius Vidas Žvinys teigė, kad bendrovė vadovaujasi nuostata, jog lietuviškam maistui teikiama pirmenybė. Jei yra lietuviško, visada imame lietuvišką. Tačiau gamintojai ne visada gali pasiūlyti mums reikalingų produktų reikalingais kiekiais, - teigė jis.
LAL ryšių su klientais skyriaus viršininkė Asta Blažytė teigė, kad maistas parenkamas kruopščiai. Didžioji dalis maisto pagaminta Lietuvoje. Pavyzdžiui, reikia labai mažų sviesto pakuočių, o Lietuvos gamintojai tokių nesiūlo. Todėl turime naudoti danišką ar estišką. Jogurtas būna ir lietuviškas, ir vokiškas. Mėsos, duonos, sūrio gaminiai - tik lietuviški, - teigė A.Blažytė.
Ji teigė, kad maisto meniu yra keičiamas atsižvelgiant ir į keleivių pageidavimus. Gubernijos alaus jau atsisakėme, dabar siūlome Kalnapilio.
Anot A.Blažytės, Aero Chef-LAL tiekia maistą ir SAS, Lufthansa bei kitoms kompanijoms, kurios skraido į Lietuvą. Ji negalėjo atsakyti, ar užsienio aviakompanijos savo keleiviams tiekia lietuvišką maistą.
AB Pieno žvaigždės valdybos narė Kristina Mileiko teigė, jog kompanijai finansiškai neapsimoka gaminti mažais kiekiais fasuotą maistą. Mūsų specialistai apskaičiavo, kad neverta investuoti į tokius įrengimus, nes tai neatsipirktų, - teigė ji.
Naujausi komentarai