Pereiti į pagrindinį turinį

Sutuoktinių kelias į sėkmę vingiavo per Indiją

2013-01-20 14:30
Sutuoktinių kelias į sėkmę vingiavo per Indiją
Sutuoktinių kelias į sėkmę vingiavo per Indiją / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

SPA centrai ir masažai jaukioje aplinkoje dabar ne naujiena. Tačiau kai prieš dešimtmetį Eglė ir Darius Kauneckai pradėjo žmones įtikinėti, kad masažas gali būti ne tik gydomasis, bet ir atpalaiduojamasis, daugelis tik prie smilkinio pasukiodavo pirštą.

Supažindino su ajurveda

„Pažvelgusi atgal matau, kad tie, kurie labiausiai suko pirštą prie smilkinio ir klausė, kuo mes čia užsiimame, dabar yra vieni didžiausių mūsų gerbėjų ir patys gyvena tuo pačiu kaip mes. Pasirodo, gyvenimas labai keičiasi“, – juokėsi ajurvedos centro „Spa Shanti“ direktorė E.Kauneckienė.

Pirmasis toks centras Vilniuje duris atvėrė 2004-aisiais, o pernai pradėjo veikti ir Kaune. Dabar į juos klientai traukia būriais, o kai kurie apsilankę netgi pasiryžta keisti gyvenimo būdą. Kauneckai visoje Lietuvoje žinomi kaip specifinio gyvenimo būdo ir filosofijos – ajurvedos – mokytojai. Tačiau prieš daugiau nei dešimtmetį jie gyveno visiškai kitokį gyvenimą.

„Dirbau su kosmetika, reklama, buvau rinkodaros vadybininkė, studijavau menus, o vyras užsiėmė prekyba. Nebuvome susiję su tuo, į ką dabar veikla išsivystė. Nenumanėme, kad galime sulaukti sėkmės, tačiau kai tiki tuo, ką darai, kai tuo pačiu ir gyveni, kai tai yra tavo gyvenimo dalis, bet kokią dieną vadini sėkminga. Mūsų filosofija yra tokia – džiaugtis tuo, ką darai“, – teigė E.Kauneckienė.

Pagrindinis E.Kauneckienės siekis buvo susikurti gražią, gerą ir tobulą darbo vietą, o ne verslą. „Kiti investuoja, kuria verslą tam, kad galėtų jį parduoti. Šiuo požiūriu mes ne verslininkai, tai yra mūsų gyvenimo būdas ir mūsų gyvenimas“, – sakė E.Kauneckienė.

Atsakymus rado Indijoje

Prieš atidarydami ajurvedos centrą, kuriame atliekami masažai, Kauneckai ieškojo atsakymų į gyvenimo ir filosofinius klausimus.

„Abu su vyru domėjomės kitokiu gyvenimu – ezoterika, joga, astrologija, numerologija, visą laiką rūpėjo ieškojimo klausimai – kodėl aš čia esu, kuo galiu būti naudingas. Kai dvi panašios sielos susitinka, tada viską pradeda sparčiau daryti“, – pasakojo E.Kauneckienė.

Kai Kauneckai sukūrė šeimą ir susilaukė vaikų, jiems ėmė kilti dar daugiau įvairiausių klausimų. „Norėjosi ne tik būti patiems sveikiems, bet ir sveikus vaikus užauginti. Kilo minčių, ar teisingai gyveni, ar atiduodi savo antrajai pusei ir šeimai viską, ką gali. Tai mus nuvedė iki Indijos. Ten važiavau būdama aštuntą mėnesį nėščia. Daug būna istorijų apie tai, kad kelionės pakeičia žmones. Kelionė į Indiją kardinaliai pakeitė ir mus. Tačiau nebuvo taip, kad nuvažiavome ir nušvitome, tiesiog jau anksčiau ėjome link to. Indija mums davė impulsą domėtis, atradome mokslą, filosofiją – ajurvedą“, – prisiminė E.Kauneckienė.

Ajurvedoje pora ir atrado atsakymus į visus klausimus, kurie juos iki tol kamavo, – ką ir kaip valgyti, kodėl ir kaip reikia mankštintis, koks turi būti bendravimas šeimoje ir su aplinkiniais.

„Galima sakyti, kad ši filosofija atvėrė mums akis. Supratau, kas esu kaip moteris ir kas yra jis, kaip mano vyras, kaip reikėtų auginti vaikus ir kokią misiją apskritai turiu šioje žemėje – kuo galiu padėti ir būti naudinga“, – aiškino E.Kauneckienė.

Iš naujokų tapo lyderiais

Po pirmosios kelionės į Indiją Kauneckai dar kurį laiką dirbo natūraliosios medicinos klinikoje, ten klientams jie atlikdavo įvairias ajurvedos procedūras, masažus, supažindindavo su organizmo valymu.

„Startas buvo geras, žmonėms labai patiko. Tuo metu, apie 2002-uosius, Lietuvoje ajurvedinės procedūros buvo naujiena. Visiems tai buvo neįprasta. Vieni jų bijojo, kiti tiesiog nežinojo, kad masažas gali būti malonus. Juk anksčiau visi manė, kad masažas gali būti tik gydomasis. Apie tai, kad masažas gali būti malonus, aplinka – speciali, kad jis gali suteikti poilsį, sveikatą, nuraminti protą, niekas negalvojo. Tik dabar įvairių SPA centrų yra daugybė, o tuo metu, net patys šiame reikale neturėdami daug patirties, buvome novatoriai“, – tvirtino E.Kauneckienė.

Po poros metų darbo Eglė ir Darius ryžosi atidaryti pirmąjį savo saloną. Tačiau net jį įkūrusi pora nenustojo tobulintis, į Indiją važiuodavo kasmet 3–4 mėnesiams, ten keliavo ir mokėsi.

„Viskas vystėsi savaime, neturėjome plano penkiems ar dešimčiai metų. Pernai saloną atidarėme ir Kaune, kol kas jo veikla skųstis negalime. Džiaugiamės, kad subūrėme kolektyvą, kuriam rūpi ajurveda, kurie gyvena pagal ją. Tie žmonės, kurie yra aplink mus, yra mūsų bendraminčiai, sekėjai, vieni yra mūsų mokiniai, kiti – mokytojai. Visi tiki sveiko ir sąmoningo gyvenimo nauda. Kartais klientų būna mažiau, kartais daugiau, bet kai tiki tuo, ką darai, skaičius tavo išlikimo toje erdvėje nekeičia“, – įsitikinusi E.Kauneckienė.

Jei reikia, dirba vieni patys

Šiuo metu E.Kauneckienė daugiausia laiko praleidžia vesdama įvairius seminarus, organizuodama sveikatingumo stovyklas, jos vyras Darius masažuoja žmones ir moko šio amato visus norinčius.

„Masažai ir jų kursai yra mano vyro arkliukas. Mano arkliukas – pasakoti, įkvėpti, viską organizuoti“, – šypsojosi E.Kauneckienė.

Šiuo metu Kauneckų salone Kaune dirba 4 žmonės, Vilniuje – 12, nors iš pradžių veiklą jie pradėjo tik dviese. E.Kauneckienė prisiminė, kad buvo laikų, kai ajurvedos centre sostinėje plušėdavo ir po 40 žmonių, tačiau darbuotojų skaičius nuolat svyravo – tai augo, tai smuko.

„Ir mums įtaką padarė krizė, tačiau išgyvenome todėl, kad turime pliusą – viską galime daryti patys ir jeigu situacija sudėtinga, galime nesisamdyti darbuotojų“, – pabrėžė E.Kauneckienė.

Masažo salonų ir sveikatingumo paslaugas teikiančių centrų Lietuvoje dabar galybė. Konkurencinę kovą šeimai atlaikyti pavyksta, nes vadovaujasi vieninteliu sėkmės receptu – visada tikėti tuo, ką darai.

„Klientus prisijaukinti galima tik nuoširdžiai dirbant, kai viską darai taip, kaip sau. Tuomet žmonės tai jaučia ir sugrįžta. Gal ir gali susikurti kokią nors strategiją, bet jeigu ji neis iš širdies, žmonės tai pajaus. Meilė – kai tiki, kai širdis dega arba skauda, yra pagrindinė varomoji jėga“, – mano E.Kauneckienė.

E.Kauneckienė pridūrė, kad juodu su vyru savo klientams siūlo ne tik masažus, bet ir dalijasi išmintimi, kurios patys įgijo. „Pagal tai, kaip dabar jaučiamės, gyvename, bendraujame ir kokie buvome anksčiau, esame visiškai skirtingi žmonės. Noras dalytis įkvepia ir kitus. Tarp mūsų klientų yra tokių, kurie labai pakeitė savo gyvenimą. Dabar žmonės gyvena jausdami stresą, baimę, nerimą ir nemoka su tuo susitvarkyti, jiems reikia poilsio – pas mus yra ta vieta, kur žmonės bent trumpam sustoja ir gauna informacijos, kaip jiems toliau gyventi“, – sakė E.Kauneckienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų