Quantcast

„Dainavos“ baseine rezultatais džiugino būsimosios meilutytės

Kauno plaukimo mokyklos baseine „Dainava“ vykusiose tarptautinėse plaukimo varžybose jėgas išbandė 330 jaunųjų plaukikų iš Lietuvos ir užsienio.

Laikinajai sostinei atstovavo Kauno plaukimo mokykla ir Kauno CSM. Taip pat atvyko jaunieji sportininkai iš Šiaulių „Delfino“, Panevėžio „Žemynos“, Alytaus SRC, Marijampolės. Jėgas išbandė ir svečiai iš užsienio – Latvijos, Rusijos ir dvi komandos iš Baltarusijos..

„Turnyre dalyvavo 10-14 metų jaunieji plaukikai. Jie varžėsi dviejose amžiaus grupėse – pradedant 50 metrų laisvu stiliumi ir baigiant 100 m bei 200 m distancijose įvairiais būdais. Sportininkai pasiekė aukštų rezultatų, berniukui iš Panevėžio nedaug pritrūko iki Lietuvos rekordo“, - pasakojo vienas varžybų organizatorių, trijų Olimpinių žaidynių dalyvis Saulius Binevičius.

Už pirmąsias tris vietas sportininkai kiekvienoje rungtyje buvo apdovanojami taurėmis bei diplomais. Po du aukso medalius iškovojo Kauno plaukimo mokyklos sportininkai: Paulius Martinkėnas, Vilius Šarkinas, Rokas Drevinskas, Karolis Čereška, Beatričė Kanapienytė. Po vieną aukso medalį laimėjo Agnė Šeleikaitė, Vakarė Girčytė, Nojus Bajarūnas, Eigirdas Jankauskas.

Geriausi dvylika sportininkų pagal Fina reitingų lentelę buvo apdovanoti specialiais „Stiklitos“ įsteigtais prizais.

Tarp dvylikos geriausių pateko ir Lietuvos plaukikai: Kauno PM atstovai Vaidas Saakjan, Eigirdas Jankauskas, Vilius Šarkinas, Kauno CSM plaukikas Matas Stankevičius, Panevėžio „Žemynos“ atstovas Martynas Lauruška. Pastarasis buvo geriausias tarp savo amžiaus plaukikų.

„Tikiu, kad nugalėtojais ir prizininkais tapę vaikai ateityje mus džiugins Europos, pasaulio ar Olimpinėse žaidynėse. Likusiems už jų nugarų neverta nusiminti, reikia dar daugiau treniruotis ir tikėti savo jėgomis. Gaila, kad negalėjome priimti visų norinčių išbandyti jėgas, todėl labai laukiame Girstučio rekonstrukcijos pabaigos. Tada galėsime pakviesti kur kas daugiau svečių“, - teigė S. Binevičius.

Jis džiaugėsi, kad varžybas stebėjo daug žiūrovų, tėvams net teko pastovėti. Pasak S. Binevičiaus, sklandžiai dirbo teisėjų komanda, vadovaujama Rasos Mažutaitienės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mr.T

Mr.T portretas
Laukiame Girstučio rekonstrukcijos pabaigos, labai malonu, kad ir žiniasklaida atkreipia dėmesį ne tik į krepšinio varžybas, bet ir atranda vietos ir kitoms olimpinėms sporto šakoms. Galėtų ir labiau informuoti (kaip informaciniai rėmėjai) prieš varžybas, kad jos vyksta ar vyks...

nejuokinkit

nejuokinkit portretas
Tenka net pastoveti.... Ka kalbeti apie ziurovus, jei net tevai negali ateiti paziureti...tribunose, jei galima jas taip pavadinti -vos sutelpa dalyviai. Vietos net pastoveti, nera, apie koki sporto populiarinima kliedit. Ar zurnalistas buvo tose varzybose? Tas pats laukia ir Girstucio...200 vietu ziurovams,..o dalyviu 300... Kad rasot apie busimus cempionus labai gerai, plaukimas populiariausia sporto saka daugelyje Europos saliu, gal ir musu verslininkai sukrapstys centu ne tik vazelems ...

Svarbiausia

Svarbiausia portretas
zinot kada, ka ir kiek, cempionas garantuotas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių