Pereiti į pagrindinį turinį

Geriausieji pasaulio futbolininkai - L.Messi ir Marta

2009-12-22 15:37
Geriausieji pasaulio futbolininkai - L.Messi ir Marta
Geriausieji pasaulio futbolininkai - L.Messi ir Marta / uefa.com nuotr. Dublis: L.Messi šiemet triumfavo žurnalo „France Football" ir FIFA rinkimuose.

Ispanijos „Barcelona“ klubo ir Argentinos rinktinės puolėjas Lionelis Messi išrinktas geriausiu pasaulio futbolininku pagal Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) versiją.

Į šį titulą taip pat pretendavo dar du „Barcelona“ žaidėjai - Xavi ir Andresas Iniesta, Madrido „Real" saugai portugalas Cristiano Ronaldo ir brazilas Kaka.

Balsavime dalyvavo nacionalinių rinktinių vyriausieji treneriai ir kapitonai. Lietuvos rinktinės strategas Jose Couceiro pirmąją vietą skyrė L.Messi, antrąją - C.Ronaldo ir trečiąją - prancūzui Thierry Henry, o kapitonas Tomas Danilevičius - atitinkamai L.Messi, C.Ronaldo ir anglui Johnui Terry.  

Geriausia pasaulio futbolininke ketvirtą kartą iš eilės išrinkta brazilė Marta, nukonkuravusi savo tautietę Cristiane, vokietes Inką Grings ir Birgit Prinz bei britę Kelly Smith.

Lietuvos moterų futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Viktoravičius pirmąją vietą skyrė I.Grings, antrąją - Martai, trečiąją - B.Prinz, o komandos kapitonė Raimonda Kudytė - atitinkamai I.Grings, B.Prinz ir Martai.

FIFA taip pat paskelbė simbolinė 2009-ųjų rinktinę. Į ją pateko Ikeras Casillasas (Ispanija), Danis Alvesas (Ispanija), Nemanja Vidičius (Serbija), Johnas Terry (Anglija), Patrice'as Evra (Prancūzija), Stevenas Gerrardas (Anglija), Xavi (Ispanija), Andresas Iniesta (Ispanija), Cristiano Ronaldo (Portugalija), Fernando Torresas (Ispanija) ir Lionelis Messi (Argentina).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų