Pereiti į pagrindinį turinį

Į Azerbaidžaną persikėlęs R.Poškus tikisi sugrįžti į rinktinę

2009-09-14 11:50
Į Azerbaidžaną persikėlęs R.Poškus tikisi sugrįžti į rinktinę
Į Azerbaidžaną persikėlęs R.Poškus tikisi sugrįžti į rinktinę / Futbolas.lt nuotr.

Puolėjo iš Lietuvos Roberto Poškaus vingiuotas karjeros kelias pasuko į Azerbaidžaną. Vasarą su Rusijos klubu Jekaterinburgo "Ural" atsisveikinęs žaidėjas atstovaus Baku "Inter" klubui.

Antroj pagal pajėgumą Rusijos lygoje R.Poškus šį sezoną už "Ural" ekipą sužaidė 12 rungtynių ir pelnė 2 įvarčius. Tačiau vėliau futbolininkas nežaidė dėl traumos, o vėliau ir apskritai atsisveikino su komanda, rašo futbolas.lt.

Atvykęs į naująjį savo klubą Baku "Inter" lietuvis jau spėjo duoti interviu Azerbaidžano žiniasklaidai. Futbolas.lt pateikia interviu vertimą.

- Ar jau spėjote susipažinti su Azerbaidžano sostine? , - paklausė R.Poškaus "Extratime.az".

- Atvirai kalbant, tam dar neturėjau laiko. Atskridau į Baku ir iš karto po to iškeliavome į stovyklą Gruzijoje. Vos grįžus į Baku pradėjome sustiprintą pasiruošimą rungtynėms su "Olimpik". Dar gyvenu bazėje, tad miesto pamatyti beveik nespėjau - pabūti jame pavyko tik kelis kartus trumpai. Tai ką pamačiau, man patiko. Jokio diskomforto čia nejaučiu.

- Kaip Jus priėmė nauja komanda?

- Komanda sutiko šiltai, to netgi nesitikėjau. Nekilo jokių problemų, vietiniai vaikiniai ir tie legionieriai, kurie jau buvo šalyje ilgiau, padėjo man pritapti prie komandos. Turime draugišką ekipą, tad džiaugiuosi, jog perėjau į "Inter".

- Santykiai su vyriausiuoju treneriu Kachabero Cchadadzės taip pat geri?

- Tarp mūsų jokių nesusipratimų nėra. Nuo pirmosios dienos pavyko suprasti vienas kitą. Jis kelia aukštus tikslus komandai, o man aukštas lygis patinka. Visada mėgau žaisti ambicinguose klubuose ir kovoti dėl vietos sudėtyje.

- Pagal mūsų turimą informaciją, tikrai nesate geriausios formos...

- Mano forma palaipsniui gerėja. Stovykloje patyriau nedidelę traumą - patempiau raumenį, dėl ko netgi praleidau kelias treniruotes, bet dabar jau jaučiuosi gerai ir skausmo kojose nebėra.

- Treniruočių stovykloje Gruzijoje "Inter" sužaidė dvejas draugiškas rungtynes - su Tbilisio "Dinamo" ir Tschinvalio "Spartak". Ar dalyvavote abejuose mačuose? Kaip sekėsi?

- Taip, tačiau žaidžiau ne visas rungtynes. Pirmosiose rungtynėse su "Dinamo" žaidžiau 30 minučių, daugiau negalėjau žaisti dėl traumos. Mače su "Spartak" treneris man leido aikštėje praleisti 70 minučių. Manau, jog bendro vaizdo negadinau, bet dar reikia susižaisti su komandos draugais. "Inter" techniška komanda, žaidžia greitą atakuojantį futbolą, mėgsta perdavimus, puolimą kraštais. Man tai prie širdies - mėgstu žaisti iš aikštės gilumos. Bet dar reikia pasirengti geriau ir tada duosiu daugiau naudos. Nors ir dabar jaučiuosi užtikrintai.

- Vadinasi, Jūs pasirengęs žaisti kitame čempionato ture?

- Taip, esu pasiruošęs. Nors lemiamą žodį tars treneris - jei jam patiks mano pasirodymas treniruotėje, žaisiu su džiaugsmu. 

- Ar teko matyti kaip žaidžia pagrindiniai Jūsų konkurentai kovoje dėl medalių Azerbaidžano čempionate?

- Ne, deja nepavyko. Apie Azerbaidžano čempionatą žinau tik teoriškai, pagal tai ką man pasakojo pažįstami žaidėjai. Todėl kol kas Azerbaidžano futbolo lygio vertinti negaliu. Sako, jog čia yra aukšto lygio futbolinikų, pajėgių legionierių,įvairių šalių rinktinių žaidėjų. Ką gi, pažiūrėsime, kaip jūsų "Premier" lygoje man seksis.

- Jūsų paskutiniė komanda buvo Jekaterbinburgo "Ural", tačiau rugpjūtį su juo baigėsi Jūsų sutartis. Kodėl nusprendėte palikti Rusijos komandą?

-Pastaruoju metu buvo šiokių tokių problemų. Iš pradžių klube dirbo vienas treneris, vėliau jį pakeitė kitas. Žaidimas suprastėjo, mums nesisekė. Buvo problemų ir dėl finansinės pusės. Todėl nusprendžiau išeiti.

- Ar prieš atvykdamas į Azerbaidžaną turėjote kitų variantų?

- Taip, siūlė įvairūs klubai ir, tiesą sakant, iki paskutinio momento nesiryžau vykti į Azerbaidžaną. Bet pasikalbėjęs su draugais supratau, jog čia galiu atgauti formą ir susigrąžinti ankstesnį savo žaidimo lygį. Man sakė, jog sutarčių sąlygos čia vykdomos, ir tai yra svarbu. Pastaraisiais metais dažnai būdavo atvejų, kad klubai tiesiog atsisakydavo įvykdyti žadėtas sutarties sąlygas.

- Kas konkrečiai Jums rekomendavo atvykti į Azerbaidžaną?

- Panevėžio "Ekrano" puolėjas Valdas Trakys, kuris kadaise žaidė "Inter", taip pat buvęs Lenkoranės "Chazar" gynėjas Darius Žutautas, kiti žaidėjai. Visi jie siūlė vykti į Baku nė negalvojus.

- Pastaraisiais metais beveik nežaidėte Lietuvos nacionalinėje rinktinėje. Kodėl? Yra kažkokių problemų su rinktinės vadovais ar treneriais?

- Ne, dėl to viskas normalu. Pažįstu trenerius, žaidėjus, ir su federacijos vadovais sutariu gerai. Dėl naujo klubo paieškos nežaidžiau tik pastarųjų rungtynių. Rugpjūčio pabaigoje palikau "Ural" ir pradėjau derėtis su "Inter". Kaip tik tada buvau pakviestas į rinktinę, bet paaiškinau situaciją ir vyriausiojo trenerio paprašiau nekviesti. Reikėjo sutvarkyti visus formalumus, pradėti treniruotis su komanda, adaptuotis Baku. Tikiuosi, jog šiemet dar gausiu pakvietimą į rinktinę ir dar padėsiu savo šaliai tarptautinėje arenoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų