Pereiti į pagrindinį turinį

J.Kazlauskas giria Lietuvos krepšininkus

J.Kazlauskas giria Lietuvos krepšininkus
J.Kazlauskas giria Lietuvos krepšininkus / Tomo Raginos nuotr.

J.Kazlausko veidas prieš rungtynes su ispanais atrodė susirūpinęs labiau nei bet kada. Akivaizdu, kad visai graikų komandai nepraėjo be pėdsakų kaltinimai, lyg tai jie rusams pralaimėjo tyčia, stengdamiesi išvengti dvikovos su ispanais, nors to barjero ir nepavyko išvengti. Ar iš tiesų graikai pralaimėjo tyčia tas rungtynes, ar taip elgtis nusprendė patys žaidėjai, ar buvo priimtas „politinis“ sprendimas Graikijos federacijoje, ar nebuvo jokių sprendimų ir graikai pralaimėjo tiesiog žaisdami, galima tik spėlioti, tačiau tai jau nieko nepakeis. J.Kazlausko auklėtiniai, gavę vienus stipriausių varžovų aštuntfinalyje, pasaulio čempionatą baigė.

- Treneri, tai kas vis dėlto įvyko šįvakar? – po mačo su ispanais Lietuvos žurnalistai pasiteiravo J.Kazlausko.

- Žaidėme neblogai, bet nepakankamai gerai, kad laimėtume. Labiausiai slėgė psichologinė našta. Žaidėjai labiausiai stengėsi išvengti ispanų, nes pastaruosius ketverius metus jiems nuolat pralaimėdavo ir didesniais skirtumais. Stengėmės nuteikti komandą kaip galima geriau, kovėmės, bet kai kurios detalės mums neleido laimėti. Pirmiausia – per maža atsarginių žaidėjų pagalba. Kai tik prasidėdavo keitimai, ispanai gaudavo atokvėpio, jų žaidėjų nuo atsarginių suolo pagalba buvo didesnė. Antra, prametėme keletą tritaškių atakuodami laisvi, kai varžovai gynėsi aikšte ir atsirado problemų įveikiant šią gynybos sistemą. Krepšininkai pradėjome per daug abejoti, mušti kamuolį į žemę, bandė sukurti kažką ypatingo, bet nepavyko. Nebuvo judėjimo, greitų perdavimų. Trečia, labai blogai metėme baudas, netgi tuo momentu, kai galėjome dar „užsikabinti“. Visi šie dalykai ir nulėmė mačo baigtį.

- Kokie tikslai buvo iškelti Graikijos rinktinei prieš šį čempionatą?

- Konkrečių tikslų mums iškelta nebuvo. Tačiau Graikija visada turi stengtis kovoti dėl medalių. Tai reiškia, kad savo tikslų neįvykdėme. Pasaulio čempionate viską lemia dvejos atkrintamosios varžybos ir visai nesvarbu, kaip tu žaidi grupėje. Labai svarbu, kokie varžovai tau tenka ir šįkart mums tiesiog nepasisekė.

- Ar galėjo komandą paveikti kalbos po rungtynių su Rusija?

- Sunku pasakyti. Manau, kad pagrindiniai žaidėjai šiandien žaidė gerai.

- Kaip jums atrodo, ar ispanai šiandien žaidė geriau nei mače su Lietuva?

- Jeigu sąžiningai, tai taip. Šiandien buvo visai kitokios varžybos, kai negali nė akimirką atsikvėpti. Ir grupės varžybos yra visai kitokios nei atkrintamosios. Tačiau jokiu būdu nereikia nuvertinti Lietuvos rinktinės – ji žaidžia tikrai labai gerai.

- Kokia jūsų ateitis Graikijos rinktinėje?

- Aš turėjau sutartį iki Pasaulio čempionato pabaigos. Šį vakarą jis mums pasibaigė.

- Ar gali dar kas nors pasikeisti?

- Labai abejoju. Ir kol neatslūgo emocijos nenoriu apie tai svarstyti.

- Ką galite pasakyti apie Lietuvos rinktinės žaidimą?

- Lietuvos komanda žaidžia tikrai gerai. Nemačiau visų rungtynių, bet mačas su ispanais paliko gerą įspūdį. Lietuviai žaidžia gerai, laisvai, draugiškai, matosi, kad komanda užsivedusi. Manau, iš mūsų grupės lietuviams tekę varžovai aštuntfinalyje yra patys parankiausi. Jie daug kartų yra žaidę su kinais, be to, Kinija be Yao Mingo yra visai ne to kalibro komanda. Tiesa, aštuntfinalyje kinai kausis pailsėję, nes grupių varžybų pabaigoje jie atrodė gerokai pavargę ir buvo pasirengę važiuoti namo. Bet Puerto Rikas, pralaimėdamas Dramblio Kaulo Krantui, toje pusėje viską apvertė aukštyn kojomis. Tad reikia turėti galvoje, kad kinai kovos nesusikaustę, bet nebus ir atsipalaidavę, nes tai yra atkrintamosios varžybos. Tačiau šios poros favoritė yra Lietuvos rinktinė ir neabejoju, kad ji laimės.

- Ar su Kęstučiu Kemzūra dalijotės informacija?

- Nelabai turėjome laiko, bet viešbutyje truputį pasikalbėjome apie ispanus ir apie kinus.

- Ar nenustebino jūsų, kad lietuviai grupės varžybas baigė be pralaimėjimų?

- Įvertinus jų grupės varžovus buvo aišku, kad lietuviai dėl geresnės pozicijos kausis su ispanais ir prancūzais. Tai, kad jie įveikė abi šias komandas, yra šaunuoliai, sužaidė gerai. Reiškia, kad Lietuvos rinktinė yra stipri ir gali daug pasiekti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų