Pereiti į pagrindinį turinį

Kanojininkai vėl nustelbė konkurentus

2009-08-17 19:57
Kanojininkai vėl nustelbė konkurentus
Kanojininkai vėl nustelbė konkurentus / Reuters nuotr.

Lietuvos irkluotojai Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis prie Europos čempionų titulo pridėjo pasaulio pirmenybių aukso medalius.

Sprinto rungtyje - neaplenkiami

Halifakse (Kanada) įvykusiame planetos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate Kauno irklavimo sporto mokyklos trenerio Egidijaus Gusto auklėtiniai R.Labuckas ir T.Gadeikis dviviete kanoja laimėjo 200 m varžybų finalą, distanciją įveikę per 36,433 sekundės.

Lietuviai 0,320 sek. aplenkė antroje vietoje likusią Rusijos įgulą Jevgenijų Ignatovą ir Ivaną Štylį bei bei 0,652 sek. - bronzą iškovojusius Vokietijos atstovus Stefaną Holtzą ir Robertą Nucką.

Šie trys duetai išsidalijo ir Europos čempionato, šiemet birželį vykusio Vokietijoje, Brandenburge, apdovanojimus: R.Labuckas ir T.Gadeikis buvo pirmi, rusai - antri, vokiečiai - treti, tik Lietuvos sportininkų pranašumas tada buvo didesnis, nei šį kartą Halifakse.

Vos 0,661 sekundės pritrūko R.Labuckui ir T.Gadeikiui iki antrojo pasaulio čempionato medalio: jie olimpinės, 500 m, rungties finale sugaišo 1 min. 43,321 sek. ir finišavo ketvirti, į priekį praleidę Vokietijos, Rusijos ir Azerbaidžano įgulas.

Naujų galimybių reforma

"Prognozavome, kad Raimundas ir Tomas bus tarp pretendentų į  prizines vietas, bet kad iškovos auksą - šimtu procentų nesitikėjome, todėl jų pergalė - ypač maloni.

Kita vertus, šiam sezonui abu atletai pasirengė labai gerai, yra puikios sportinės formos, todėl sprinto distancijoje visiems konkurentams diktuoja savo sąlygas", - sakė dienraščiui Kauno irklavimo sporto mokyklos direktorius Arvydas Sapka.

200 m distancija, kurioje karaliauja R.Labuckas ir T.Gadeikis, kol kas yra neolimpinė rungtis, tačiau Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija (ICF) keičia prioritetus: 2012-ųjų Londono vasaros olimpinėse žaidynėse planuojama rengti ne 500 m, o būtent 200 m varžybas.

"Preliminariomis žiniomis, Tarptautinis olimpinis komitetas pritaria ICF reformoms, nes sprinto varžybos labiau patrauklesnės žiūrovams.  Mūsiškiams atsivertų puiki perspektyva", - pabrėžė A.Sapka.

J.Šuklinui - pasaulio bronza

Bronzos medaliu būsimoje olimpinėje 200 m distancijoje džiaugėsi ir kanojininkas Jevgenijus Šuklinas.

Visaginietis, trenerio Vasilijaus Suchorukovo auklėtinis, nuotolį nuplaukė per 39,978 sek. ir 0,930 sek. pralaimėjo planetos čempionu tapusiam Valentinui Demjanenkai iš Azerbaidžano bei 0,744 sek. atsiliko nuo sidabrą iškovojusio ruso Nikolajaus Lipkino. J.Šuklinas 500 m varžybų finale finišavo šeštas.

Šiemet Europos čempionate Lietuvos kanojininkas iškovojo sidabro (500 m) ir bronzos (200 m) medalius.

Pasaulio čempionate dėl atsinaujinusios nugaros traumos nedalyvavo triskart pasaulio čempionas Alvydas Duonėla, todėl jo partneris dvivietėje baidarėje Egidijus Balčiūnas išmėgino jėgas vienviečių baidarių lenktynėse. Jis 200 m A finale buvo devintas, o 500 m B finale - trečias, o bendroje šios rungties įskaitoje - dvyliktas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų