Pereiti į pagrindinį turinį

K.Kemzūra: vėl spręsime visus savo klausimus

2010-08-19 20:29
K.Kemzūra: vėl spręsime visus savo klausimus
K.Kemzūra: vėl spręsime visus savo klausimus / Roberto Dačkaus (fotodiena.lt) nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė penktadienį ir šeštadienį Madride sužais dvejas draugiškas rungtynes su pasaulio čempionato favoritėmis Ispanija ir JAV.

- Treneri, kokius uždavinius buvote išsikėlę prieš stovyklą Madride?

- Šiek tiek pagerinti rinktinės žaidimo visų elementų kokybę. Taip pat pridėjome keletą naujų dalykų, kuriuos bandėme įdiegti į bendrą sistemą. O kiek pavyko pažengti į priekį, pamatysime per rungtynes.

- Rinktinės laukia dvikovos su komandomis, kurias daugelis vadina būsimo čempionato favoritėmis. Kokie tikslai bus keliami per šias dvikovas?

- Tikslai bus panašūs, kaip ir per iki tol vykusias rungtynes. Vėl spręsime visus savo klausimus – tiek taktinius, tiek sudėties. Suprantama, dabar jau yra daugiau aiškumo negu prieš pirmas rungtynes su ispanais dėl kai kurių dalykų, bet norėtume pademonstruoti gerą krepšinį ir žaisime taip, kad laimėtume. Pergalė nebus svarbiausias tikslas, dėl kurio kažką aukotume ar rizikuotume. Juolab kad keletas žaidėjų pastaruoju metu turėjo vienokių ar kitokių negalavimų, tad atsižvelgsime ir į jų būklę.

- Ar tie negalavimai (R.Javtoko patempta čiurna, T.Klimavičiui pakilusi  temperatūra) labai sujaukė pasirengimo procesą?

- Na, jos tikrai nepadėjo, bet tokios traumos ar ligos yra natūralus dalykas, jų neišvengia nė viena komanda, ir noriu tikėtis, kad nebus skaudesnių netekčių ar rimtesnių susižeidimų. Ir kad būsime visos sudėties, kai prasidės pasaulio čempionatas.

- Trenerių štabo dar laukia paskutinė nemaloni misija – paskelbti galutinį dvyliktuką ir du žaidėjus, kurie nepateks į rinktinę ir nevyks į čempionatą. Kada planuojate tai padaryti?

- Manau, kad grįžę į Lietuvą apsispręsime ir paskelbsime galutinę sudėtį.

- Ar jau nusprendėte, kas rinktinę paliks paskutiniai?

- Galutinai dar ne. Tik susiaurėjo pavardžių ratas, iš kurio ir reikės pasirinkti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų