Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos automobilių ralio čempionatas finišuos Druskininkuose

2011-09-05 18:29
Lietuvos automobilių ralio čempionatas finišuos Druskininkuose
Lietuvos automobilių ralio čempionatas finišuos Druskininkuose / Mariaus Eidukonio nuotr

2011 metų atvirasis Lietuvos automobilių ralio čempionatas finišuos Druskininkuose. Rugsėjo 17- ąją, šeštadienį, Druskininkų apylinkėse bus surengtas 6- asis šalies ralio čempionato etapas "Classic Rally Druskininkai 2011".

Kaip teigė ralio spaudos konferencijoje dalyvavęs Druskininkų meras Ričardas Malinauskas automobilių sportas ir pati technika sutraukia nemenką smalsuolių būrį. „Ralio technika yra neeilinė technika, kuria galės grožėtis tiek miestiečiai ir aplinkinių vietovių gyventojai, tiek miesto svečiai“.

Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Gintaras Jonas Furmanavičius vylėsi, kad laikui bėgant „300 ežerų ralis“ Zarasuose turės naują konkurentą - Druskininkų ralį. G.Furmanavičus konferencijoje džiaugėsi, kad prie Lietuvos ralio čempionato organizavimo prisidėjo dar vienas regionas. „Džiaugiuosi, kad galėsime Lietuvos žemėlapyje pažymėti dar vieną vietą, kurioje rinksis ralio meistrai. Kiek žinau, ralis Druskininkuose organizuojamas pirmą kartą,“- sakė G.Furmanavičius.

Jonas Balčiūnas, „AJAGS“ klubo vadovas sakė, kad varžybos truks vieną dieną. „Lenktynių startas gana ankstyvas - 8.30, tačiau mes norėjome, kad varžybos truktų tik vieną dieną, nes lenktynininkams tai paskutinis etapas. Nereikia jų labai nuvarginti,“- kalbėjo J.Balčiūnas.

„AJAGS“ klubo vadovas prisipažino, kad ralio tvarkaraštis buvo priderintas ir prie dabar vykstančio Europos vyrų krepšinio čempionato. Druskininkų centrinėje aikštėje bus įrengti ekranai, kuriuose bus galima stebėti ne tik vaizdus iš ralio, bet ir krepšinio rungtynes. Ralio žiūrovai taip pat galės dalyvauti geriausio kadro konkurse, už kuriuos bus skiriami vertingi prizai. Dinamiškiausio kadro nugalėtojus išrinks ralio organizatoriai, meniškiausio - Druskininkų savivaldybė, o geriausių kadrų autoriai paaiškės po dviejų savaičių.

„Bus surengti du greičio ruožai Lazdijuose, o visi kiti - aplink Druskininkus,“- sakė vienas ralio organizatorių. Kadangi Dzūkija smėlingas kraštas, ralio dalyviams teks įveikti ir du ruožus su smėlio danga, kurie bus paskutiniai. „Ralyje laukiame dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Rusijos. Kolkas norą dalyvauti ralyje pareiškė 36 ekipažai,“- sakė J.Balčiūnas.

Vienas įdomesnių ralio akcentų, kad ralio žiūrovų saugumu rūpinsis ne tik policija, bet ir Lietuvos bušido federacijos atstovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų