Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos krepšininkai parodė charakterį, bet nusileido Serbijai

2009-07-21 01:54
Lietuvos krepšininkai parodė charakterį, bet nusileido Serbijai
Lietuvos krepšininkai parodė charakterį, bet nusileido Serbijai / Diena Media nuotr.

Šiandien Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionate, F grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė susitiko su Serbijos jaunimu. Lietuviai į aikštę žengė turėdami dvi įskaitines pergales iš tiek pat galimų, o serbai buvo be laimėjimų, rašo basketnews.lt.

Po atkaklios kovos ketvirtajame kėlinyje, charakterį parodę lietuviai nusileido Serbijai 67:76 (14:24, 13:20, 19:17, 21:15).

Nors rungtynių pradžioje lietuviai buvo išsiveržę į priekį, serbai netruko šį pranašumą panaikinti ir iš viso per pirmą kėlinį pataikę penkis tolimus metimus sau susikrovė dviženklę persvarą.

Antrajame ketvirtyje situacija nesikeitė - Serbijos rinktinė puikiai gynėsi ir patys atakavo taikliai taip varydami į neviltį lietuvius. Kėlinio pabaigoje komandos lyderis Simas Buterlevičius užsidirbo nesportinę pražangą, o serbai kėlinį baigė turėdami 17 taškų persvarą.

Po didžiosios pertraukos situacija pradėjo keistis - lietuviai ėmė pataikyti, o varžovai susidūrė su problema dėl asmeninių pražangų. Nors trečiasis kėlinys dar buvo sužaistas apylygiai, kai serbai vienas po kito pradėjo palikti aikštę dėl penkių pražangų jų pranašumas ėmė sparčiai tirpti - jį pavyko sumažinti iki trijų taškų. Vis dėlto, to nepakako ir Lietuva patyrė pirmą pralaimėjimą rezultatu 67:76.

Rytoj Lietuvos jaunimo rinktinė susitiks kroatais, turinčiais vieną įskaitinę pergalę.

Lietuva: Simas Buterlevičius 15, Žygimantas Janavičius ir Šarūnas Vasiliauskas po 12, Adas Juškevičius 10, Vaidas Čepukaitis 7 (8 atk. kam.).

Serbija: Bojanas Subotičius 21, Stefanas Stojačičius 13, Aleksandras Mitrovičius 10.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų