Pereiti į pagrindinį turinį

LKF vadovui M. Balčiūnui – krepšinio trenerių parama

2013-01-28 18:00
LKF vadovui M. Balčiūnui – krepšinio trenerių parama
LKF vadovui M. Balčiūnui – krepšinio trenerių parama / Artūro Morozovo nuotr.

Pirmadienį į kasmetinį Lietuvos krepšinio trenerių seminarą laikinojoje sostinėje susirinkę treneriai pareiškė paramą korupcijos skandale įtariamam Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui.

"Mes, daugiau kaip 200 trenerių, susirinkę į kasmetinį Lietuvos krepšinio trenerių seminarą, norėtume pareikšti paramą Lietuvos krepšinio federacijos generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui.

M. Balčiūnas aktyviai ir negailėdamas jėgų įgyvendina šalies krepšiniui svarbius projektus. Lietuvoje surengti aukščiausio lygio įvairių amžiaus grupių Europos ir pasaulio krepšinio čempionatai, kuriuose galėjo atsiskleisti talentingiausi šalies treneriai, o jų pasiekimais didžiuojasi visa Lietuva.

Ne vienerius metus Mindaugas Balčiūnas buvo Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos generaliniu sekretoriumi ir daug dėmesio skyrė trenerių kvalifikacijos kėlimui, naujų idėjų įgyvendinimui, šalies trenerių vardo garsinimui. M. Balčiūno iniciatyva vyksta įvairūs seminarai, o juos veda ne tik žymiausi Lietuvos, bet ir pasaulio krepšinio specialistai.

Mes vertiname Mindaugo Balčiūno žmogiškąsias savybes: betarpišką bendravimą, atvirumą ir norą išgirsti siūlymus.

Tikimės, kad netrukus M. Balčiūnas galės grįžti prie pradėtų projektų, o Lietuvos krepšinis džiugins įsimintinomis pergalėmis",- sakoma trenerių pareiškime.

M.Balčiūnui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Drauge su M.Balčiūnu buvo sulaikyti Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė.

Panevėžio prokurorai kartu su STT pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo aiškinantis savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“.

M.Balčiūnas neigia kaltę ir žada bendradarbiauti su teisėsauga.

Panevėžio miesto apylinkės teismas praėjusį penktadienį nutarė piktnaudžiavimu ir kyšininkavimu įtariamą Lietuvos krepšinio federacijos generalinį sekretorių M.Balčiūną nuo pareigų nušalinti trims mėnesiams ir šešiems mėnesiams skirti namų areštą.

Kiek anksčiau praėjusią savaitę Panevėžio apygardos teismas nusprendė paleisti į laisvę M. Balčiūną, kurį žemesnės instancijos teismas buvo nusprendęs suimti 20 dienų. M.Balčiūnas areštinėje praleido dešimt parų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų