Pereiti į pagrindinį turinį

Paaiškėjo jaunių rinktinės dvyliktukas

2009-07-20 14:36
Paaiškėjo jaunių rinktinės dvyliktukas
Paaiškėjo jaunių rinktinės dvyliktukas / N.Jankausko nuotr.

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė baigė pasiruošimą Europos čempionatui. Vyriausiasis treneris Marius Linartas paskelbė galutinį dvyliktuką, kuris vyks į liepos 23 dieną Prancūzijos Metzo mieste startuojančias pirmenybes.

Jaunių rinktinės sudėtis:

Deividas Nazarovas, Ovidijus Varanauskas, Evaldas Aniulis, Gilvydas Biruta, Saulius Kulvietis, Domantas Pipiras, Jonas Valančiūnas, Mantas Kadzevičius, Augustas Pečiukevičius, Osvaldas Matulionis, Vytenis Čižauskas, Giedrius Staniulis.

Dvyliktuke nėra Dovydo Rediko, kuris kiek anksčiau šią vasarą su devyniolikmečių rinktine dalyvavo pasaulio čempionate Naujoje Zelandijoje. Rinktinės trenerio teigimu, krepšininkas iš komandos pašalintas dėl vidaus taisyklių pažeidimo.

„Vos grįžęs iš Naujosios Zelandijos, Redikas dalyvavo rytinėje mūsų komandos treniruotėje, o vakare turėjo grįžti ir apsigyventi viešbutyje. Tačiau į viešbutį jis negrįžo ir priėmėme sprendimą pašalinti krepšininką iš rinktinės“, - „BasketNews.lt“ paaiškino Linartas.

Anot stratego, kitą rytą krepšininkas dar skambino ir prašėsi priimamas atgal, tačiau treneriai nuomonės nepakeitė.

Rinktinėje yra vos 3 žaidėjai, aukštesni nei 2 metrai. Anot rinktinės trenerio, šiemet tiesiog nebuvo iš ko rinktis.

„Nėra daug tokių, kurie būtų ir aukšti, ir pakankamai stiprūs, - pirmadienį sakė vyriausias treneris Linartas. - Pasirengimo etape turėjome Mindaugą Kupšą, tačiau jis, ko gero, mums dar nebūtų galėjęs padėti šiame čempionate“.

Linartas su komanda treniruojasi nuo birželio 11 dienos. Pirmoji treniruočių stovykla buvo surengta Palangoje, o nuo birželio 24 dienos aštuoniolikmečiai persikėlė į Vilnių.

Jaunių rinktinės treneriams šiemet daugiausia rūpesčių kėlė komplektavimo problemos. Dėl traumos vėliau prie rinktinės prisijungė Jonas Valančiūnas, Vytenis Čižauskas su metais vyresniais krepšininkais dalyvavo pasaulio čempionate Naujoje Zelandijoje.

„Gavosi taip, kad nė vienų rungtynių nesužaidėme ta sudėtimi, kuri važiuoja į čempionatą. Arba buvo ne visi susirinkę, arba kai kuriuos žaidėjus kamavo mažos traumos“ - kalbėjo Linartas.

Aštuoniolikmečiai per pasirengimo laikotarpį sužaidė net 10 draugiškų rungtynių, tačiau kai kuriose iš jų taikėsi prie varžovų. Birželio viduryje vykusiose Baltijos lygos varžybose mūsiškiai laimėjo tik kartą per tris mačus, tačiau prieš tai buvo treniravęsi tik lauke.

Iš karto po šio turnyro jauniai sutiko pagelbėti į universiadą išvykstančiai studentų rinktinei ir šiai skaudžiai nusileido.

Vėliau dukart įveikta Suomijos jaunių rinktinė, Švedijos jaunimo komanda, pasidalyta po pergale ir pralaimėjimą su „Amber Adidas“ komanda. Daugiausiai naudos davusiu maču treneris Linartas įvardijo susitikimą su Lietuvos dvidešimtmečių rinktine, kai buvo nusileista tik 4 taškais. Tačiau ir tada jauniai vertėsi be traumą besigydžiusio Augusto Pečiukevičiaus.

Treneriui didžiausią rūpesti kelia tai, kad jo auklėtiniai kol kas neturi itin daug aukšto lygio patirties.

„Norėtųsi, kad aštuoniolikmečių rinktinėje būtų žaidėjų, ragavusių aukštesnio lygio duonos. Dabar tik Vytenis Čižauskas sezono pabaigoje sezono pas „Žalgirį“ ant suolo, o visi kiti buvo Nacionalinės lygos žaidėjai. Štai, pavyzdžiui, Turkijos rinktinėje, kuri gali būti mūsų varžovė antrame etape yra 2 Eurolygos žaidėjai“ - sakė Linartas.

Europos čempionate aštuoniolikmečiai žais vienoje grupėje su Izraeliu, Italija ir Rusija. Anot Linarto, tai - labai pajėgūs varžovai.

„Iš pačio silpniausio krepšelio gavome stipriausią komandą - Rusiją. Anksčiau šešiolikmečių pirmenybėse jie žaidė dėl iškritimo, tačiau jiems tada viskas taip blogai sutapo, jie nebuvo tokia silpna komanda. Žydai trečiame krepšelyje buvo pirmaujanti komanda, italai - irgi“, - mano Linartas.

Rinktinei keliamas tikslas patekti tarp 6 stipriausių Europos čempionato komandų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų