Pereiti į pagrindinį turinį

Raimondas Žutautas: mums aikštė visuomet gera

2011-03-28 18:01
Raimondas Žutautas: mums aikštė visuomet gera
Raimondas Žutautas: mums aikštė visuomet gera / Andriaus Burbos nuotr.

Kauno "Royal Hotel" viešbučio patalpose surengta Lietuvos nacionalinės rinktinės spaudos konferencija. Rytoj lietuviai S.Dariaus ir S.Girėno stadione turėtų žaisti 2012-ųjų metų Europos čempionato atrankos I grupės varžybas su Ispanijos rinktine.

Mintimis apie artėjančią dvikovą pasidalino rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas ir geriausias praėjusių metų šalies futbolininkas Marius Stankevičius.

Raimondas Žutautas

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris

Nuotaikos labai geros, su nekantrumu laukiame artėjančių varžybų. Esame pasirengę rungtyniauti bet kokiomis sąlygomis. Laukiame UEFA sprendimo ir matysime kaip bus.

Mums aikštė visuomet gera. Esam įpratę prie prastesnių aikščių. Prasta aikštė mums gali būti šiokiu tokiu pranašumu. Kurti prastose aikštėse yra sunkiau nei apsiginti. Rungtynėse, kuriose ispanai žaidė su čekais, pastaroji komanda buvo įsprausta į tokią pačią padėtį, kurioje rytojaus mače būsime ir mes. Ispanai kontroliuos kamuolį, o mums teks gintis ir bandyti kontratakuoti.

Schema išliks panaši kaip ir rungtynėse su lenkais. Pradėsime rungtynes su vienu puolėju, o vėliau matysime. Sklando gandai, kad Ispanijos rinktinės geriausi žaidėjai gali ir nežaisti. Tačiau svarbiausia orientuotis į savus uždavinius, žaisti savo žaidimą.

Visi žaidėjai sveiki, džiugu, kad rungtynėse su lenkais traumų nepatyrė nei vienas žaidėjas.

Marius Stankevičius

Lietuvos rinktinės gynėjas

Visi ruošiamės rungtynėms, o jos bus ar nebus, pamatysime rytoj. Nuo mūsų niekas nepriklauso. Ispanai demonstruoja komandinį žaidimą ir silpnų grandžių praktiškai neturi. Atakuodami varžovai palieka mažiau žaidėjų gynyboje, tad kontratakuodami galėtume tuo pasinaudoti..

Palyginti rytdienos rungtynes su prieš septynerius metus vykusia dvikova Vilniuje, kur pavyko su ispanais sužaisti nulinėmis lygiosiomis, yra sudėtinga. Praėjo daug laiko, pasikeitė abi komandos. Tuomet ispanai nebuvo pasaulio ir Europos čempionai.

Visi norėtume žaisti geroje aikštėje, tačiau yra kaip yra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų