Pereiti į pagrindinį turinį

„Sanrestos“ prizas – Klaipėdos „Harmonijos“ šauliams

2009-08-18 13:18
„Sanrestos“ prizas – Klaipėdos „Harmonijos“ šauliams
„Sanrestos“ prizas – Klaipėdos „Harmonijos“ šauliams / Redakcijos archyvo nuotr.

Smiltynėje surengtose šaudymo iš lanko varžybose dėl "Sanrestos" prizų nugalėjo šeimininkai - „Harmonijos“ šauliai.

Olimpiniais lankais šaudę klaipėdiečiai finale susitiko su Vilniaus lankininkų sporto klubo (VLSK) atstovais. Lenardas Bernotas, Taurūnas Lubys ir Vidmantas Vaičekauskis surinko 206 taškus, trylika daugiau nei sostinės sportininkai.

Trečiąją vietą užėmė VLSK moterys, pelniusios 158 taškus.

Asmeninėse varžybose vyko nuožmi kova. Prestižinėje - vyrų olimpinių lankų grupėje pirmąją vietą užėmė klaipėdietis L.Bernotas, finale tik 108:105 įveikęs kaunietį Igną Morkeliūną. Uostamiesčio šaulys pasiekė revanšą už nesėkmę praėjusių metų finale. 2008 metais I.Morkeliūnas buvo įveikęs L.Bernotą 105:98.

Bronzos medaliu buvo apdovanotas dar vienas šaulys iš laikinosios sostinės Arvydas Čepulionis, varžybose dėl prizinės vietos pelnęs 106 taškus.

Moterų grupėje taikliausia buvo vilnietė Inga Kizeliauskaitė, finale 94:90 įveikusi kitą savo miesto atstovę Mildą Kiškytę.

Trečiąją vietą užėmė „Harmonijos“ atstovė Laila Kuzmiene - 79 tšk.

Šaudant skriemuliniais lankais taikliausi buvo kauniečiai. Tarp vyrų - Vladas Šigauskas (117 tšk.), moterų - Jelena Babinina (105), komandų - Kauno šaudymo iš lanko asociacija (215 tšk.).

Pirmą dieną po oficialių varžybų lankininkai išbandė akies taiklumą šaudydami į taikinio centrą, vadinama "obuoliu". Pagal šios rungties taisykles, lankininkas nepataikęs strėlės iš 70  metrų, pasitraukia iš tolimesnės kovos.

Prie vėjo gūsių geriausiai prisitaikė kauniečiai. Skriemulinių lankų grupėje nugalėjo J.Babinina, olimpinių  - Arvydas Ūsas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų