Pereiti į pagrindinį turinį

S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas

2012-02-20 20:12
S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas S.Krupeckaitė: mūsų sporte nemažai lemia atsitiktinumas

Lietuvos dviračių treko atstovė Simona Krupeckaitė planetos taurės varžybas sekmadienį baigė pergalingai. Paskutiniame taurės etape, kuris vyko London olimpiniame treke, keirino rungtyje lietuvė iškovojo aukso medalį.

Po šios pergalės lietuvė tapo keirino rungties sezono nugalėtoja. Bendrojoje įskaitoje S. Krupeckaitė surinko 38 įskaitinius taškus ir aplenkė rusę Jekateriną Gnidenko (21 tšk.) bei ukrainietę Liubov Šuliką (21 tšk.), o kita lietuvaitė Gabrielė Jankutė su dviem įskaitiniais taškai liko 24-oje vietoje.

„Žinoma, jaučiuosi labai gerai. Jaučiuosi įveikusi varžoves, kurios buvo nusiteikusios pasirodyti kuo geriau olimpiniame treke. Manau, pasiekiau šaunią pergalę“, - grįžusi į Lietuvą kalbėjo dviratininkė.

Ji prisipažino, kad triumfuoti keirino rungtyje leido ir sprendimas atsisakyti dalyvavimo sprinte. „Jau po praėjusio etapo treneris buvo nusprendęs, kad Londone nestartuosiu nei keirino, nei sprinto rungtyse, kadangi norėjome, kad pamatytume tikrą komandos jėgą. Aš jau turiu kelialapį į olimpines žaidynes. Eilinį kartą draskytis ir plėšytis nemačiau tikslo, kadangi taškų užtenka. Tačiau dabar pavyko save pamaloninti“, - kalbėjo S. Krupeckaitė.

Jos teigimu, nestartavus sprinto rungtyje pavyko išsaugoti nemažai jėgų, kurių prireikė keirine. „Noriu pabrėžti, kad šįkart keirino rungtyje buvo sunku. Tiek daug dalyvių šioje rungtyje nesu mačiusi netgi pas vyrus, - sakė dviratininkė. – Starto protokolas tikrai buvo ilgas, o svarbiausia, kad buvo atvažiavusios visos stipriausios konkurentės. Nesitikėjau pergalės“.

Aukso medalį į Lietuvą parvežusi dviratininkė perspėjo, kad apie būsimus rezultatus Londono olimpinėse žaidynėse išvadas daryti dar anksti. „Žinote, nieko negaliu žadėti, juk nemažai gyvenime lemia atsitiktinumai. Neveltui yra posakis „kaip korta kris“, - šypsojosi S. Krupeckaitė. – Keirine man pasisekė, jeigu būčiau važiavusi pirmame takelyje, kažin ar būčiau baigusi distanciją. Mūsų sporte daug smulkmenų, kurios padeda, todėl nenoriu dabar kalbėti, kad būsiu kažkokia čempionė. Kartais tai lemia atsitiktinumas“.

Tačiau sportininkė patvirtino, kad po šios pergalės pasitikėjimo savo jėgomis atsirado daugiau. „Treneris puikiai išanalizavo varžoves. Jis juk mato, kas ir kaip važiuoja. Olimpiniame treke turėjome vos vieną treniruotę. Galiu pasakyti, kad jis yra išskirtinis. Jis pakankamai greitas. Tikiuosi, kad prieš olimpines žaidynes turėsime laiko ir teks pasitreniruoti daugiau, nes šį treką tikrai reikia pažinti ir prie priprasti“, - kalbėjo S. Krupeckaitė.

Sportininkė vyras ir treneris Dmitrijus Leopoldas tikino, kad taktikos svarba yra kur kas mažesnė už S. Krupeckaitės talentą. „Ji – talentingas žmogus. O rezultatas priklauso nuo greičio – jai yra lengviau yra, kai važiavimas yra greitas. Jei važiavimas yra bent kiek lėtesnis, jai yra šiek tiek sunkiau. Londone buvo greitas tempas, todėl ji nepasimetė, - sakė treneris. – Prieš olimpines žaidynes visos varžovės stiprios. Manau, kad stipresnės konkurencijos negu buvo šįkart finaliniame važiavime jau nebus“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų