Pereiti į pagrindinį turinį

Stambule - pasaulio pagarba A.Saboniui

Stambule - pasaulio pagarba A.Saboniui
Stambule - pasaulio pagarba A.Saboniui / Tomo Raginos nuotr.

Pasaulio vyrų krepšinio čempionato finalo dieną Stambule buvo pagerbtos iškiliausios pasaulio krepšinio asmenybės, tarp jų - ir geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis.

Arvydas Sabonis, į Stambulą atvykęs su žmona Ingrida, vakar sulaukė ypatingos pagarbos. Legendinis Lietuvos krepšininkas tapo FIBA Šlovės muziejaus nariu.

Kartu su lietuviu Šlovės muziejaus nariais tapo serbai Vladė Divacas ir Draganas Kičanovičius, italas Dino Meneghinas, brazilas Oscaras Schmidtas, amerikietė Cheryl Miller ir Lietuvoje gimusi rusė Natalija Zasulskaja.

Pasaulio čempionato finalo dieną FIBA Šlovės muziejaus nariais taip pat tapo treneriai Lindsay Gaze‘as (Australija), Jevgenijus Gomelskis (Rusija) ir Mirko Novoselas (Kroatija).

FIBA Šlovės muziejaus nariais tapę krepšininkai ir treneriai per savo karjeras yra iškovoję 14 olimpinių ir 15 pasaulio čempionatų medalių.

Iškilminga naujųjų FIBA Šlovės muziejaus narių apdovanojimų ceremonija sekmadienį vyko prabangiame Stambulo „Swissotel“ viešbutyje. Vakare jie buvo pagerbti ir Sinano Erdemo arenoje - per finalo rungtynių pertrauką.

A.Sabonis 1988-aisiais tapo olimpiniu čempionu, 1992 ir 1996 m. su Lietuvos rinktine iškovojo olimpinius bronzos medalius. Pasaulio čempionu vidurio puolėjas tapo 1982-aisiais, o po ketverių metų iškovojo pasaulio vicečempiono titulą. Europos čempionu A.Sabonis tapo 1985 m., o po dešimties metų jau su Lietuvos rinktine laimėjo Senojo žemyno pirmenybių sidabro medalį. 1983 ir 1989 m. krepšininkui atiteko Europos čempionato bronzos medaliai.

Be to, A.Sabonis yra 1983 m. pasaulio jaunimo čempionas, 1995 m. Eurolygos laimėtojas, savo kolekcijoje turi 3 SSRS, po 2 Ispanijos ir Lietuvos čempiono titulus, 1986 m. su Kauno „Žalgiriu“ iškovojo Tarpžemyninę taurę.

Į FIBA Šlovės muziejų buvo įtraukti ne tik žaidėjai bei treneriai, bet ir teisėjai Jimas Bainas (JAV) ir Konstantinas Dimou (Graikija), taip pat - žinomi krepšinio veikėjai.

Tai - George‘as Killianas (JAV, buvęs FIBA prezidentas, dabartinis Tarptautinės studentų sporto federacijos prezidentas), Hansas-Joachimas Otto (Vokietija, buvęs FIBA Centrinės valdybos narys ir iždininkas), Ernesto Segura de Luna (po mirties; Ispanija, buvęs FIBA Centrinės valdybos narys, FIBA-Europos prezidentas), Abdoulaye Seye Moreau (Senegalas, buvęs FIBA prezidentas) ir Alas Ramsey (Australija, buvęs FIBA Centrinės valdybos narys, FIBA-Okeanijos prezide

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų