Pereiti į pagrindinį turinį

Treneris – apie ratus, žaidėjas – apie batus?

2011-03-20 21:17
Treneris – apie ratus, žaidėjas – apie batus?
Treneris – apie ratus, žaidėjas – apie batus? / Laimučio Brundzos nuotr. – Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris R.Žutautas vartininką G.Arlauskį pavadino pacanu.

Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinėje vėl nesusikalba vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas ir vartininkas Giedrius Arlauskis.

Futbolininko G.Arlauskio nėra tarp rinktinės kandidatų, kurie rengsis kovo 25 d. Kaune vyksiančioms draugiškoms rungtynėms su lenkais ir 29 d. Europos futbolo čempionato atrankos mačui su ispanais.

R.Žutautas viešai pareiškė, kad Kazanės „Rubin“ klubui atstovaujančiam vartininkui buvo išsiųstas kvietimas į rinktinę, tačiau G.Arlauskis esą rengiasi peties operacijai. Futbolininkas netrukus atsakė, kad yra sveikas, gali treniruotis bei rungtyniauti ir jokios operacijos neplanuoja.

Pernai R.Žutautas ir G.Arlauskis panašiai nesusikalbėjo prieš pirmą „Euro 2012“ atrankos dvikovą su ispanais.

„Aš su juo kalbėjau prieš savaitę, jam reikalinga peties operacija, – sakė Lietuvos futbolo rinktinės vartininkų treneris Audrius Ramonas. – Jis yra traumuotas. Gal jis šiuo metu ir neplanuoja jokios operacijos, tačiau ją jam reikės daryti.“

Pasak trenerio, jis dirba su tais vartininkais, kurie atvažiuoja į rinktinę. „Iš tiesų nežinau, kodėl jis neatvažiuoja. Paskambinau jam po rungtynių, jis nelabai galėjo kalbėti, tiesiog pasakė, kad tikrai neatvažiuos. Žinau, kad jis nori žaisti rinktinėje, man nėra pasakęs, kad nenori žaisti. Tiesiog dabar yra paprasta diagnozė: traumuotas. Jis gali žaisti, bet yra ties rizikos riba.“

Savo nuomonę apie G.Arlauskį atvirai išklojo R.Žutautas. „Na, ką jūs čia nesąmones klausinėjate? Paskambinkite Giedriui ir paklauskite, nes aš su juo nekalbėjau, o dabar ieškote, kaip prisikabinti prie š...“, – pasisveikino rinktinės treneris.

– Treneri, kokia iš tikrųjų padėtis dėl G.Arlauskio? – paklausėme R.Žutauto.

– Jūs net neįsivaizduojate, su kokiu džiaugsmu būčiau jį matęs rinktinėje, nes neturiu antro vartininko. Tačiau jis įsivaizduoja, kad turi būti pirmas ir greičiausiai dėl to nenori važiuoti į rinktinę. Skambinkite ponui Arlauskiui ir paklauskite: kodėl, ponas Arlauski, nenorite važiuoti į nacionalinę rinktinę?

– Pirma žinia buvo, kad jis traumuotas, bet dabar jis pats aiškina, kad gali rungtyniauti.

– Tai į kokią padėtį pastato šitas pacanas, jeigu galiu dar pavadinti pacanu, ne pirmą žmogų? Praeitą kartą jam paskambino rinktinės direktorius ir išgirdo atsakymą „ne“, nes traumuotas. Skambino žurnalistai, kai jis dar buvo Kazanėje, tuomet jis jau sakė, kad kalbos apie jo traumą – išgalvotos. Pats komentavo, kad niekada nėra turėjęs traumos. O jį kažkada asmeniškai Robertas Tautkus išnešė iš aikštės, nes jis savo kojomis net nepaėjo. Čekijoje jis patyrė traumą, o visiems aiškina, kad jis nėra turėjęs jokios traumos. Manau, kad šitam vaikui kažkas negerai su galva. Ar jis save įsivaizduoja labai kietą, ar kažką vaidina? Patikėkite, mes turime labai didelę problemą dėl vartininkų. Jeigu kas nors nutiktų Žydrūnui Karčemarskui, nebūtų kam vartuose stovėti. Visi juk mato: stovi Vytautas Černiauskas, kuriam dabar 22-eji, ir yra Ernestas Šetkus, kuris irgi dar jaunas, o man reikia su ispanais žaisti. Jeigu Ž.Karčemarskas paskutiniame ture gaus traumą, neturėsiu vartininkų, o G.Arlauskis vaidina erelį. Šitas berniukas yra gavęs oficialų kvietimą į nacionalinę rinktinę.

– Gal buvote su juo susipykę, piktų žodžių pasakėte?

– Tiesiog jis įsivaizdavo, kad turi būti pirmas vartininkas. Nejaugi dabar žaidėjai pradės spręsti, kuris turi būti pirmas, o kuris – antras? Absoliučiai jokio konflikto su juo neturėjau. Kažkada aš jį pats rekomendavau draugams, kad Rusijos klubas nupirktų iš Rumunijos. Netgi pasakiau daug gerų žodžių apie jį. Dabar nesuprantu, ko jis nori. Jis įsivaizduoja esąs erelis, uždirbo tris litus ir galvoja, kad gali daryti, ką nori.

– Ar pastaruoju metu bendravote su G.Arlauskiu?

– Kai būdavo rinktinėje, bendraudavau su juo, bet telefonu aš nekalbu nė su vienu žaidėju, tai daro rinktinės direktoriai ir perduoda man visą informaciją. Aš ir taip turiu ką veikti. Kiti žaidėjai patys paskambina, tai tokiu atveju, žinoma, kalbu. Pats tikrai nė vienam neskambinu ir neprašau, kad atvažiuotų į rinktinę. Išsiunčiame kvietimus, klubas turi patvirtinti, ar žaidėjas atvyksta, ar ne, nes gyvename bananų šaly, tai parašo kokie šeši klubai. Atsako italai, ispanai ir viskas tuo baigiasi, o visi kiti ignoruoja ir atsakymų nesiunčia. Dėl to direktorius kiekvienam asmeniškai skambina, kad sužinotume. G.Arlauskiui skambino A.Ramonas, kuris man naktį pranešė, kad klubas lietuvio neišleidžia, nes žada daryti peties operaciją, o dabar jis kalba, kad operacijos nesiruošia daryti. Tai į kokią padėtį jis pastatė A.Ramoną? Praeitą kartą lygiai taip pat jis pakišo direktorių ir mane, kad meluoju. Šį kartą aš nekomentavau, tai melagiu pavertė kitą mano trenerį.

– Konfliktiška situacija...

– Jis pats yra konfliktiškas vaikas. Jam, matyt, su galva negerai.

– Pykstate ant žaidėjo?

– Aš nepykstu. Man paskambino generalinis vadas ir klausia: kas su tuo Arlauskiu? Sako, užmirškite ir daugiau nekvieskite jo į rinktinę.

– Kokį generalinį vadą turite galvoje?

– Nesvarbu kas. Vadų turiu daug, pavardžių aš nesakau.

G.Arlauskis, vos atsiliepęs į portalo žurnalisto skambutį, iškart padėjo ragelį ir daugiau jo nekėlė.

Naujienų agentūra BNS kovo 18 dieną išplatino tokį pranešimą:

„Lietuvos futbolo federacija (LFF) išsiuntė oficialių prašymą į Kazanės „Rubin“ (Rusija) futbolo klubą dėl vartininko Giedriaus Arlauskio. Rašte nurodoma, jog minėtam klubui atstovaujantis futbolininkas G.Arlauskis yra kviečiamas į Lietuvos nacionalinės rinktinės draugiškas rungtynes Lietuva – Lenkija bei „Euro 2012“ atrankos mačą Lietuva - Ispanija.

LFF prašė „Rubin“ vadovų sudaryti G.Arlauskiui sąlygas atvykti į rinktinės stovyklą, kuri vyks Marijampolėje nuo šių metų kovo 21 dienos. Tuo pačiu buvo laukiamas skubus patvirtinimas dėl minėto žaidėjo išleidimo iš klubo kovo 21-30 d. periodui. Pasak LFF pranešimo spaudai, išsiuntus prašymą klubui, Lietuvos nacionalinės rinktinės administratorius Leonas Mickus telefonu kalbėjo su G.Arlauskiu ir informavo apie šį kvietimą. Žaidėjas atsakė neketinąs atvykti.

Po šio pokalbio su vartininku susisiekė Lietuvos nacionalinės rinktinės vartininkų treneris Audrius Ramonas. Futbolininkais teigė, kad susižeidė petį ir jam gali daryti operaciją. Savo ruožtu A.Ramonas G.Arlauskio paprašė atsiųsti oficialų klubo gydytoją raštą, patvirtinantį vartininko žodžius.

Iki šiol nėra gautas nei atsakymas iš klubo į LFF siųstą prašymą, nei klubo gydytojo patvirtinimas dėl G.Arlauskio traumos.

Pasak LFF, jeigu G.Arlauskis iki pirmadienio neatvyks į rinktinės treniruočių stovyklą arba neatsiųs neatvykimo priežasties pateisinančio oficialaus dokumento, Lietuvos futbolo federacija svarstys galimybę kreiptis į FIFA dėl vartininko diskvalifikacijos.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų