Quantcast

V.Alekna veža trofėjus, bet galvoja apie pabaigą

Lietuvos olimpietis disko metikas Virgilijus Alekna į Lietuvą atvežė garbingą deimantinės taurės trofėjų, tačiau laimėjimo džiaugsmą vis dažniau užgožia kalbos apie karjeros pabaigą.

- Kaip jaučiatės pasibaigus sezonui?

- Iš tiesų, šis sezonas jau baigėsi, nors dar vienos varžybos vyksta Taline, vyks Lenkijoje, tačiau, ko gero, į jas nevažiuosiu, nes jaučiuosi šiek tiek pavargęs, nes sezonas tikrai buvo ilgas.. Galiu pasakyti, kad sezonas man baigėsi ganėtinai sėkmingai. Iškovojau garbingą Deimantinės taurės apdovanojimą, žinoma, nebuvo lengva, bet pavyko

- Kaip vertinate savo pasirodymą pasaulio čempionate?

- Nesu patenkintas savo užimta šešta vieta, tikrai norėjosi užimti aukštesnę vietą, tačiau prisipažinsiu, jog pasirodžiau pagal savo galimybes. Rytai niekada nebuvo mano laiminga planetos pusė. Visą laiką ten atsitinka kokie nors nelaukti dalykai – ar traumos, ar vėl kas nors.

Šįkart tarsi ir viskas buvo gerai, tačiau pritrūkau laiko aklimatizuotis. Ketvirtą dieną dalyvavau varžybose, tai nebuvo lengva, nes žmonės kalba, kad ketvirta, penkta ar šešta diena būna labai sunkios organizmui.

Žinoma, kiekvienam sportininkui – tai individualus reikalas, niekada anksčiau man neteko taip bandyti. Pabandžiau, atrodo, kad savijauta buvo gera, turiu gerai mesti, bet tik pradedu mesti ir pajaučiu, kad kūno judesiai visi atskiri.

Nejaučiau jokio psichologinio spaudimo tikrai buvau gerai pasirengęs, su varžovais ne kartą jau buvau susitikęs ir juos įveikęs. Buvo kaip buvo, tai jau istorija. Laukia paskutinis mano sezonas, todėl norėčiau gerai pasiruošti olimpinėms žaidynėms, o po to jau bus laikas baigti savo karjerą.

- Ar jau tiksliai apsisprendėte, kad karjeros pabaiga – po olimpinių žaidynių?

- Taip, olimpiada - brūkšnys. Kaip sportininkas, žinoma, negalėsiu  tiesiog imti ir nutraukti karjeros, negaliu vieną dieną tiesiog nuspręsti, kad šiandien gulėsiu lovoje ir nieko nedarysiu. Apie tai kol kas daug negalvoju, svarbiausia - pasiruošimas olimpiadai.

Džiaugiuosi, kad nereikės niekur toli važiuoti. Londonas man yra ganėtinai sėkmingas. Šiemet nugalėjau Londone, praeitais metais buvau antras ar trečias, klimatas ten geras – primena darganota lietuvišką orą.


Šiame straipsnyje: aleknaOlimpiadakarjera

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių