Pereiti į pagrindinį turinį

V.Romanovas prabilo apie susitarimą dėl LKL finalo

2010-05-15 19:08
V.Romanovas prabilo apie susitarimą dėl LKL finalo
V.Romanovas prabilo apie susitarimą dėl LKL finalo / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Vladimiras Romanovas pareiškė, kad Jonas Vainauskas esą siūlė jam susitarti dėl LKL finalo baigties. Pastarasis grasina kreiptis į teismą dėl šmeižto.

Jau kurį laiką rusenusios kalbos apie galbūt iš anksto žinomą šio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempioną gali suliepsnoti atvira ugnimi.

Kauno "Žalgirio" klubo savininkas Vladimiras Romanovas LTV laidai "Panorama" tvirtino, jog žalgiriečių varžovų LKL finalo serijoje Vilniaus "Lietuvos ryto" valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas esą pasiūlė jam parduoti nugalėtojų titulą, kuris atvertų vilniečiams vartus į kito sezono Eurolygą.

"Buvo pasiūlymas iš Jono Vainausko. Jis sako, kad jūs vis tiek išėję (į Eurolygą - red. past.). Atsakiau, ką jūs ten veiksite, jeigu ne sportiškai pateksit? Tik gėdą Lietuvai padarysit“, – "Panoramai" kalbėjo V.Romanovas.

J.Vainauskas į "Žalgirio" pagrindinio akcininko tvirtinimus sureagavo grasindamas V.Romanovui baudžiamąja byla dėl šmeižto.

"Esu visiškai tikras, kad bylą laimėsiu. Taip, kaip per pastaruosius metus V.Romanovas išsityčiojo iš krepšinio, to nepadarė visi panašaus lygio krepšinio veikėjai kartu paėmus per 20 metų“, – rašoma portale lrytas.lt išplatintame J.Vainausko pareiškime.

Tiesa, J.Vainauskas vis tik prisipažino, kad kartu su savo tėvu Gedvydu Vainausku - klubo prezidentu ir žiniasklaidos grupės "Lietuvos rytas" valdybos pirmininku - buvo susitikęs su V.Romanovu, tačiau esą tai padarė dėl "nuoširdaus noro padėti žmogui ir papasakoti jam apie krepšinį, kurio jis ne tik kad nesupranta, bet ir atvirai iš jo tyčiojasi".

Pateikiame visą J.Vainausko pareiškimą (kalba netaisyta):

"Dėl Vladimiro Romanovo kaltinimo aš kreipsiuosi į teismą dėl šmeižto. Už tai gresia baudžiamoji atsakomybė. Ir esu visiškai tikras, kad bylą laimėsiu. Su tokiais žmonėmis kaip Vladimiras Romanovas bendrauti apskritai sunku, nes mūsų pasaulėžiūra, vertybės, išsilavinimas, supratimas iš esmės yra skirtingas. Vienintelė priežastis, dėl kurios mes buvome susitikę, buvo mano ir mano tėvo nuoširdus noras padėti žmogui ir papasakoti jam apie krepšinį, kurio jis ne tik, kad nesupranta, bet ir atvirai iš jo tyčiojasi.

Savo veikloje krepšinyje nė karto neleidau suabejoti garbingo darbo principais, kurie yra svetimi prieštaringai ir ne kartą kvescionuotai V.Romanovo veiklai futbole, o dabar ir krepšinyje.

Taip, kaip per pastaruosius metus V.Romanovas išsityčiojo iš krepšinio, to nepadarė visi panašaus lygio krepšinio veikėjai kartu paėmus per 20 metų. Tačiau jo veiksmus įvertins žmonės, kurie dėl tokio absurdo yra suglumę.

V.Romanovas savo gyvenime darė daug, bet niekada nieko taip ir nelaimėjo. Tiesiog jis yra pakankamai laimingas, nes turi daug pinigų ir gali leisti sau iš visko juoktis.

Įsigijęs naują žaisliuką jis tiesiog mėgaujasi juokdamasis iš krepšinio, nes tai jam leidžia būti dėmesio centre.

Jis mėgsta klausyti savęs - jam tai vienas didžiausių malonumų. Dažnai jis kalba su savimi ir taip įsigudrina, kad nebesupranta nė vieno savo žodžio.

Galvoju, kad per rimtai kalbu apie šį žmogų, kurį turėtų vertinti ne Jonas Vainauskas, o medikai arba gyvasis klasikas Juozas Erlickas.

Netikėtai praturtėjęs žmogus gali žaisti su likimu, tačiau nė vienas žmogus nėra toks turtingas, kad atpirktų savo praeitį“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų