Pereiti į pagrindinį turinį

Ansamblis „Smeltužė“ šventė jubiliejų

2014-04-10 07:47
Aktyvumas: kolektyvas savo talentą ir nuoširdumą demonstruoja mokyklos renginiuose, koncertuose, respublikiniuose festivaliuose, miesto kalendorinėse, pasaulio lietuvių ir moksleivių dainų šventėse.
Aktyvumas: kolektyvas savo talentą ir nuoširdumą demonstruoja mokyklos renginiuose, koncertuose, respublikiniuose festivaliuose, miesto kalendorinėse, pasaulio lietuvių ir moksleivių dainų šventėse. / „Smeltės“ progimnazijos nuotr.

Klaipėdos „Smeltės“ progimnazija praėjusią savaitę atšventė mokyklos folkloro ansamblio „Smeltužė“ 20 metų jubiliejų. Įstaigos bendruomenė džiaugiasi, kad kolektyvas, išgyvenęs visas švietimo reformas, krizes ir taupymo programas, pasirodymais gali džiuginti klaipėdiečius.

Vaikų folkloro kolektyvą „Smeltužė“ 1994 m. Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijoje subūrė mokytoja Raimonda Milašienė, kuri moksleiviams vadovauja iki šios dienos.

Pirmuosius žingsnius ansambliui 1997–1998 m. padėjo žengti ir mokytoja Regina Mockutė-Zito, dabar gyvenanti Amerikoje. 2003–2004 m. jauniesiems dainininkams talkino Roma Kazakauskytė-Čiarienė.

Šiuo metu kolektyvą sudaro 26 moksleiviai, lankantys 2–7 klases. Skaičiaus, kiek per 20 metų išleista mažųjų „smeltužiukų“, negali įvardyti net pati vadovė.

Šiuo metu „Smeltės“ mokyklos foje iškabinta iškalbinga istorinė kolektyvo nuotraukų paroda. Norintieji gali apžiūrėti įspūdingas kolektyvo fotografijas, susipažinti su plačia koncertine geografija.

Kolektyvas savo talentą ir nuoširdumą demonstruoja mokyklos renginiuose, koncertuose, respublikiniuose festivaliuose, miesto kalendorinėse, pasaulio lietuvių ir moksleivių dainų šventėse, įvairiose miesto švietimo ir kultūros įstaigose, nuolat dalyvauja folkloro kolektyvų kūrybinėse stovyklose „Vėlungis“.

Progimnazijos vadovybė džiaugiasi, kad „Smeltužė“ sėkmingai pasirodė jubiliejinės dainų šventės atrankoje ir buvo pakviesta į tradicinį renginį.

„Smeltužė“ yra koncertavusi Mažeikiuose, Mosėdyje, Kretingoje, Vilniuje, rodė pažintines-mokomąsias programėles kitose miesto mokyklose, lopšeliuose-darželiuose.

Mokyklos ansamblis kiekvienais metais pristato vieną ar dvi naujas programas.

Jubiliejinį „Smeltužės“ vakarą kolektyvas pristatė valandos trukmės programą „Kai aš mažas buvau“. Vaikai šoko, dainavo, grojo, pasakojo įvairias istorijas, greitakalbes, patarles.

Šventės įkarštyje į programos sūkurį įsitraukė ir tėveliai bei mokytojai. Koncerto metu pasirodžiusiuosius lingavimu, plojimais bei šokiu palaikė ir progimnazijos direktorius Romanas Galdikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų