Pereiti į pagrindinį turinį

Festivalis įsuks į tautinių šokių sūkurį

2016-01-15 08:06 diena.lt inf.
Tautiniai: „Inkarėlio“ koncertinėse programose pilna lietuviškų šokių ir žaidimų.
Tautiniai: „Inkarėlio“ koncertinėse programose pilna lietuviškų šokių ir žaidimų. / „Inkarėlio“ archyvo nuotr.

Visi maži ir dideli, kurie mėgsta lietuvišką šokį ir žaidimus, šiandien kviečiami į Klaipėdos jaunimo centrą (Puodžių g. 1), kur 16 val. vyks jau antrojo Klaipėdos miesto bei apskrities formalaus ir neformalaus švietimo įstaigų, jaunučių, jaunių, jaunuolių tautinių šokių kolektyvų festivalio „Liub šokt – vakarojimai“ atidarymas.

Vakarojime dalyvaus Jaunimo centro šokių kolektyvai „Inkarėlis“ (vad. E.Zubrickienė, J.Kriaučelienė), „Vijurkas“ (vad. V.Šleinienė, L.Šleiniūtė, D.Balsienė), „Junga“ (vad. I.Stankevičienė, A.Ignatavičė, R.Kalvėnas), senosios muzikos ir šokio vaikų ansamblis „Dolce Musica“ (vad. V.Paulauskas, B.Uščinaitė), J.Kačinsko muzikos mokyklos mergaičių šokių kolektyvas „Subatėlė“ (vad. L.Damijonaitytė, A.Kėža).

Lietuviškas sceninis šokis sausio 3-iąją šventė jau 111-ąjį gimtadienį. 1905 m. Petrukaičių kaime kretingiškių mergaičių pašoktas šokis „Aguonėlė“ tautiniam šokiui atvėrė kelią į didžiąją sceną. Populiarinant ir tęsiant tautinės choreografijos tradicijas 2006 ir 2010 m. buvo surengti konkursiniai festivaliai „Liub šokt“, o 2012–2013 m. visus mokslo metus vyko pirmasis festivalis „Liub šokt – vakarojimai“, kuris 2013 m. buvo įvertintas ir apdovanotas „Metų koncerto“ nominacijoje. Festivalis rengiamas kas dveji metai ir tęsiasi visus kalendorinius metus.

Gražią iniciatyvą suburti moksleivius, prisiminti senolių liaudiškus žaidimus, ratelius ir parodyti vieni kitiems savo išmoktus tautinius šokius puoselėja festivalio „Liub šokt – vakarojimai“ iniciatoriai ir organizatoriai – choreografijos studija „Inkarėlis“ (vedėja D.Jagminienė). Antrojo festivalio dalyviai bus apdovanoti Klaipėdos jaunimo centro padėkos raštais ir „Inkarėlio“ atminimo dovanėlėmis.

Įėjimas į renginį – laisvas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų