Pereiti į pagrindinį turinį

I. Kanto festivalis – tarsi kelionė į nuotykį

2024-10-12 20:31

Šeštadienį vyko dar vienas Klaipėdoje organizuojamo festivalio „Kanto dienos Klaipėdoje“ renginys – 48-ojo tarptautinio Renatės Lūšis vardo Vandens medijų plenero „Laudacija Imanueliui Kantui: vaizduotė ir realybė“ uždarymas.

Minėtas festivalis Klaipėdoje organizuojamas pirmą kartą ir vyks iki pat spalio 15-osios. O šiandien klaipėdiečiai ir svečiai susirinko į Turgaus gatvėje esančią erdvę, pavadinimu „Pajūris“. Būtent joje galėjo ne tik pamatyti, bet ir įsigyti net 48 dailininkų iš įvairių Lietuvos ir užsienio miestų dailės darbų.

Renginio pradžioje vyko menininkės Simonos Martinkutės performansas „Švie …—…“, jo metu ji per salę žygiavo iki į antrą aukštą vedančių laiptų, tarsi savotiškai kviesdama sekti paskui.

„Pirmą kartą organizuojame tokio masto plenerą, labai drąsiai nėrėme į šią avantiūrą. Norėčiau padėkoti direktorei, nes jos dėka pleneras ir įvyko. Aš sutikau, kad padėsiu, bet paskui tai pasirodė taip baisu, kad bandžiau atkalbėti, kad to nedarytume, nes tai – žiaurus darbas. Bet direktorė sakė, kad pabandytume. Ir aš manau, kad mums pavyko, mes labai stengėmės“, – svečiams susirinkus apžiūrėti darbų kalbėjo I. Kanto bibliotekos Meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė.

Anot jos, dar viena plenero paroda vyksta Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir socialinių mokslų fakultete.

Renginio metu tiek I. Kanto bibliotekos direktorė Renata Rudienė, tiek B. Skaisgirienė padėkojo ne tik visiems susirinkusiems, bet ir prisidėjusiems prie to, kad festivalis įvyktų.

Renginio mecenatė R. Cibauskaitė taip pat džiaugėsi festivaliu, kuris, anot jos, jau įpusėjęs ir yra labai skirtingas.

„Menininkai šiam festivaliui davė daug spalvų ir gyvybės. Džiaugiuosi, kad jūsų tiek daug“, – tikino R. Cibauskaitė.

R. Rudienė dėkojo ir bibliotekos komandai, kuri dirbo atsakingai ir rimtai. Ji taip pat linkėjo, kad darbai apkeliautų ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos ir galbūt užsienio galerijas, kad tokiu būdu būtų nešama žinia apie Klaipėdą ir svetur.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų