Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai kaimų bibliotekoms padovanojo beveik 300 knygų

2014-01-08 14:35

Klaipėdoje pasibaigė beveik du mėnesius trukusi akcija „Knygų Kalėdos“. Aktyviai joje dalyvavę klaipėdiečiai Klaipėdos regiono kaimų bibliotekoms padovanojo beveik 300 knygų.

Klaipėdoje pasibaigė beveik du mėnesius trukusi akcija „Knygų Kalėdos“. Aktyviai joje dalyvavę klaipėdiečiai Klaipėdos regiono kaimų bibliotekoms padovanojo beveik 300 knygų.

Visą akcijos laiką užsukusieji į Klaipėdos apskrities viešąją I.Simonaitytės biblioteką galėjo padovanoti knygų, kurios iškeliaus į regiono bibliotekas.

I.Simonaitytės bibliotekos atstovai džiaugėsi, kad uostamiesčio gyventojai buvo dosnūs ir gausiai dovanomis apipylė mažiausias regiono bibliotekas.

Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos registratūroje buvo galima rasti sąrašą, kuriame nurodytos reikalingiausios knygos.

„Kaimų bibliotekos buvo nurodžiusios knygas, kurių reikia labiausiai, tačiau galiu patikinti, kad visos knygos nudžiugino“, – sakė Lietuvos bibliotekininkų draugijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Airida Samavičienė.

Akcijos metu buvo organizuojami įvairūs renginiai, siekiant pritraukti dovanojančiuosius. „Pirmąją dieną bibliotekininkai ėjo į gatvę, dalijo miestiečiams šiltus gėrimus ir skrajutes, kvietė prisijungti prie rengiamos akcijos“, – prisiminė A.Samavičienė.

Visiems, kurie padovanojo knygų, buvo padėkota – mažiausieji buvo pakviesti į klounų teatro „Dulidu“ premjerą „Arklio Dominyko meilė“, o vyresnieji turėjo progą pasiklausyti Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos moksleivių koncerto bei susirinkti į kalėdinio vainiko gaminimo dirbtuves.

Per akciją buvo surinkta daugiau nei 260 knygų. Absoliuti dauguma padovanotų knygų – grožinė literatūra.

Maždaug trečdalis jų skirtos patiems jauniausiems skaitytojams, likusi dalis – suaugusiesiems.

„Padovanota įvairių knygų – ir visiškai naujų, ir jau skaitytų“, – sakė pirmininkė.

Visos surinktos knygos bus padovanotos keturioms kaimų bibliotekoms.

Kitą savaitę dovanotos knygos iškeliaus į Švėkšnos ir Vėžaičių bibliotekas, o vėliau dovanos pasieks ir Ylakių bei Darbėnų bibliotekas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų