Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai pasveikino tris I. Simonaitytės literatūrinės premijos laureates

2022-01-30 03:00

Į Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Konferencijų salę susirinkę klaipėdiečiai ir miesto svečiai aplodismentais pasveikino 36-ąja literatūrine rašytojos I.Simonaitytės premija apdovanotas tris laureates.

Įvyko: laureatės D.Molytė-Lukauskienė (kairėje) ir J.Petronytė tiesiogiai pristatė savo kūrybą.
Įvyko: laureatės D.Molytė-Lukauskienė (kairėje) ir J.Petronytė tiesiogiai pristatė savo kūrybą. / I. Kiseliovaitės nuotr.

Vakaro vedėjas Klaipėdos dramos teatro aktorius Jonas Baranauskas priminė, kad sausio 23-iąją buvo minimos 125-osios I.Simonaitytės gimimo metinės.

Šiemet lietuvių literatūros klasikės premija skirta poetei Daivai Molytei-Lukauskienei, teatrologei Jurgai Petronytei ir muziejininkei Sondrai Simanaitienei.

Premija teikiama nuo 1987 m. ir skiriama už meniškai vertingus kūrinius, parodančius Klaipėdos krašto, Mažosios Lietuvos gyvenimą arba įamžinančius rašytojos I.Simonaitytės bei kitų šio krašto šviesuolių atminimą.

Premijos steigėjas – kultūros mecenatas, klaipėdietis verslininkas Rimantas Cibauskas. Premijos vertė – 2 tūkst. eurų.

Šiemet buvo vertinama 12 kūrinių. Pasak Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorės dr. Lauros Juchnevič, komisijai teko išties sudėtinga užduotis.

"Esu labai dėkinga už poeziją ir publicistiką, kurią jūs kūrėte. Tai svarbu kiekvienam klaipėdiečiui ir visos Lietuvos gyventojams. Džiaugiuosi, kad galime susipažinti su įvairiausiomis istorijomis, kurios buvo Klaipėdoje ir Klaipėdos krašte. Taip pat esu dėkinga komisijos nariams, kurie atliko didžiulį darbą, ir mūsų nuolatiniam mecenatui Rimantui Cibauskui", – dėkojo direktorė.

Premija poetei, prozininkei, dailininkei D.Molytei-Lukauskienei skirta už poezijos knygą "Kaligrafijos eskizai", joje pasakojama ir puoselėjama Klaipėdos krašto istorija.

D.Molytei-Lukauskienei šis apdovanojimas buvo skirtas ir 2014 m.

Premiją įteikta ir žurnalistei, teatrologei J.Petronytei bei muziejininkei S.Simanaitienei už jų bendrą knygą "Klaipėdos senųjų kapinių istorijos", kurioje atskleidžiama Klaipėdos krašto, Mažosios Lietuvos istorija, plečiamas pažinimo žvilgsnis.

S.Simanaitienė sveikinimus priėmė nuotoliniu būdu.

Laureates pasveikino R.Cibausko atstovė – jo dukra Rugilė Cibauskaitė.

Ekranuose nuskambėjo ir išankstinis uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko sveikinimas.

Įteikti gėlių taip pat atvyko Neringos mero pavaduotojas Narūnas Lendraitis ir žurnalistė Raimonda Ravaitytė-Meyer.

Svečius įsimintina muzika džiugino Tomas Mikalauskas ir Andrius Beržonskis.

Lietuvos Seimas 2022-uosius paskelbė I.Simonaitytės metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų