Quantcast

Klaipėdiečiams – paskaita Pilies muziejuje

Šiandien klaipėdiečiams Pilies muziejuje surengta istoriko, daktaro Dainiaus Elerto paskaita – „Renesansas Klaipėdoje?“.

Besidomintiems uostamiesčio ir šalies istorija, buvo pasakojama apie Lietuvos ir kitų šalių renesanso epochos tapatinimą, vėliau dalyvių laukė staigmena – ekskursija, kurios metu buvo pristatyti renesanso epochos radiniai.

Švenčiant Valstybės dieną, Liepos 6-ąją, uostamiestyje gausu renginių, vienas jų – paskaita miestiečiams apie Lietuvos ir Klaipėdos renesanso laikus.

Susirinkusioje pilnoje salėje dalyviai, istorija besidomintys klaipėdiečiai, klausė paskaitos, kurios metu analizuotas komplikuotas renesanso epochos idėjų kelias į Klaipėdą.

Po paskaitos lankytojai turėjo galimybę sudalyvauti ekskursijoje „Renesanso paieškos Pilies muziejaus ekspozicijoje“. Jos metu buvo atkreiptas dėmesys į Pilies muziejaus šiaurinės kurtinos ekspozicijoje pristatomus renesanso epochos radinius.

Taip pat buvo rodomi ir aptariami renesanso epochoje pagaminti taikomosios dailės pavyzdžiai – Klaipėdos senamiesčio keramikos kokliai ir žiedų kolekcija.

Mažosios Lietuvos muziejus Liepos 6-ąją atveria duris visiems lankytojams – ekspozicijas galima apžiūrėti nemokamai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių