Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečių kino klube viešės režisierė I.Kurklietytė

2016-11-19 02:59 diena.lt inf.

Uostamiesčio Kultūros fabrike įsikūrusiame kino klube „8.1/2“ kitą savaitę svečiuosis ir su Klaipėdos sinefilais susitiks kino režisiere Inesa Kurklietytė.

Asmeninio archyvo nuotr.

I.Kurklietytė studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Paryžiaus aukštojoje audiovizualinės režisūros mokykloje (ESRA) bei Paryžiaus aukštojoje kino mokykloje (FEMIS). Ji yra plačiai žinomo tarptautinio projekto „Vasaros media studija” Nidoje sumanytoja ir vadovė, Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriaus steigėja ir direktorė, daugelio tarptautinių kino festivalių žiuri narė. Sukūrė daugiau nei dešimt dokumentinių filmų, kurie gavo daugybę tarptautinių kino apdovanojimų.

Kino vakaro metu režisierė papasakos apie savo kūrybinę veiklą, Nidos vasaros kino studiją ir kino dokumentikos vystymosi kryptis. Kartu ji pristatys savo filmą „Gegučių vaikai“. Ši juosta gavo daugybę apdovanojimų JAV, Nyderlandų, Lenkijos, Graikijos ir Lietuvos festivaliuose, įvertinta kaip geriausias dokumentinis filmas.

Dokumentinis filmas „Gegučių vaikai“ (2013) – apie pamestinukus, apie jų gyvenimus, pilnus neteisybės ir žiaurios realybės, kurią jie pajuto labai anksti. Filmas pasakoja apie atokų vienkiemį prie Šilutės, kur gyvena 12 paliktų vaikų. Mamą jiems atstoja Ona, pati užaugusi našlaite. Ona veža savo globotinius į pasimatymus pas tikrąsias mamas, kad vaikai žinotų ir pažintų savo šaknis. Trys spalvingi susitikimai po kelerių metų nesimatymo. Ar gegutės pažįsta savuosius vaikus? Tai bus galima sužinoti apsilankius kino klube „8.1/2“ lapkričio 23 d. 19 val. susitikime su režisiere I.Kurklietyte. Jo metu bus kalbama ne tik apie filmą, bet ir apie mūsų gyvenimą, jo skaudulius.

Įėjimas į renginį – laisvas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų