Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos Rūtų galerijoje – V.V.Dambausko grafikos „Pamąstymai“

2014-05-09 09:00 diena.lt inf.
V.V.Dambausko „Jau pavasaris“.
V.V.Dambausko „Jau pavasaris“. / Asmeninio archyvo nuotr.

Uostamiesčio Rūtų galerijoje (Danės g. 9) penktadienį 17.30 val. savo grafikos darbų parodą „Pamąstymai“ pristatys klaipėdietis Vytautas Vincas Dambauskas.

Parodos ekspozicijoje – beveik 70 grafikos lakštų. Tai 2011–2014 m. sukurti autoriaus darbai, suskirstyti į tris ciklus – „Veidai“, „Paukščiai“ ir „Pamąstymai“. Atlikimo technikos – kartonas, popierius, pieštukas, kai kur kombinuojamas su akvarele ir akrilu.

V.V.Dambauskas 1968 m. baigė Klaipėdos K.Donelaičio vidurinę mokyklą, 1975 m. – Telšių taikomosios dailės technikumą (dabar – VDA Telšių fakultetas), 1989 m. – vaizduojamąją dailę tuomečiame Vilniaus valstybiname dailės institute (dabar – VDA). Dirba pramoninio dizaino srityje. Parodose dalyvauja nuo 1976 m. Žemaitijos dailininkų sąjungos narys ir valdybos pirmininkas. 2008 m. išleido poezijos knygą „Spalvos“, iliustruotą savo tapybos darbais. V.V.Dambausko darbų yra ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje, Vokietijoje, Olandijoje.

Pastaruoju metu V.V.Dambauskas tapo akrilu ant drobės ir kartono, o piešiniuose naudoja grafito techniką. Savo grafikos darbus paprastu pieštuku jis kartais papildo akvarelės ar akrilo spalvomis.

„Didžioji dalis darbų – tai mano vidinio pasaulio vaizdai, išgyvenimai. Juose – šiek tiek kitoks mus supančios buities suvokimas, noras pasidalyti savo vizijomis. Darbai tolimi nuo realizmo, todėl linija ir spalva, abstraktūs vaizdai, laisvas minties polėkis leidžia savaip interpretuoti kiekvieną kūrinį”, – teigė V.V.Dambauskas.

Paroda vyks iki birželio 4 d.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų