Quantcast

Konkursas „Klaipėdos knyga 2020“: virtualus susitikimas – su knygos autore

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kitą savaitę kviečia į tiesioginę konkurso „Klaipėdos knyga 2020“ renginio transliaciją – virtualų susitikimą su knygos „Gyvasis lietuvybės kraujas“ autore – šilutiške pedagoge, kraštotyrininke Edita Barauskiene.

Renginyje taip pat dalyvaus knygos leidėjas – leidyklos „Eglė“ vadovas Antanas Stanevičius. Susitikimą ves Inesa Atkočaitienė.

Tiesioginė transliacija vyks kovo 25 d. 17 val. bibliotekos „YouTube“ kanalu: https://youtu.be/PcdwyeJvTX0. Nuoroda taip pat skelbiama svetainėje www.biblioteka.lt.

Beveik 40 leidinių pretenduoja į populiariausios ir gražiausios Klaipėdos 2020 metų knygos titulus.

Pristatomos knygos autorės motina buvo žemaitė iš Švėkšnos, nutekėjusi į prie Lietuvos prijungtą Klaipėdos kraštą. Nors abiejose nelemtosios Melno taikos sutartyje nustatytos sienos pusėse gyveno lietuviai, kalbantys ta pačia kalba, tačiau skirtingose valstybėse nusistovėjęs gyvenimas pakeitė ir papročius, ir būdą, ir pačią kalbą. Pakeitė, bet ne tiek, kad tos pačios tautos žmonės nenorėtų susivienyti. XX a. pradžia suteikė tokią galimybę, atskleisdama daugelį atkaklių didvyrių, kurie už tautos meilę ir pasiaukojimą dėl Tėvynės Lietuvos turėjo išgyventi tikrą pragarą šioje žemėje.

Knygos viršelis. („Eglės“ leidyklos nuotr.)

Anot leidėjo, niekas kitas negalėjo parašyti šios knygos, tik Didžiosios ir Mažosios Lietuvos dukra, kuriai visa ši istorija eina per širdį tiesiogine, o ne perkeltine tų žodžių prasme.

Gražia uostamiesčio kultūrine tradicija tapęs Klaipėdos metų knygos konkursas vyksta ir karantino sąlygomis. 15-ąjį kartą jį organizuojanti I.Kanto biblioteka sulaukė beveik 40 leidinių, pretenduojančių į populiariausios ir gražiausios Klaipėdos 2020 metų knygos titulus. Norėdama supažindinti visuomenę su konkurso dalyvėmis, prieš paskelbdama balsavimo pradžią, biblioteka rengia virtualius knygų pristatymus, susitikimus su jų autoriais ir leidėjais.

Visuomenės balsavimas už populiariausią / skaitomiausią Klaipėdos metų knygą prasidės pasibaigus karantinui. Gražiausią knygą tradiciškai išrinks specialiai suburta knygos meno ekspertų komisija. Baigiamasis konkurso renginys numatytas balandžio 29-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių